StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Kino Zona nastavlja s oscarovcima: ‘‘Dječak i Čaplja‘‘ Hayaa Miyazakija te ‘‘The Holdovers‘‘ Alexandera Paynea

Piše Ivica Perinović/Kino Zona
19. ožujka 2024. - 08:28

Druženje s ovogodišnjim oscarovcima u Kino Zoni nastavljamo i u srijedu 20. ožujka kad su na rasporedu reprizno prikazivanje anime remek-djela ‘‘Dječak i Čaplja‘‘ Hayaa Miyazakija te ‘‘The Holdovers‘‘, najnoviji autorski pothvat Alexandera Paynea i jedan od ponajboljih filmova prošle godine s veličanstvenim Paulom Giamattijem, Dominicom Sessom i Oscarom nagrađenom Da‘Vine Joy Randolph u glavnim ulogama!

Nakon majčine smrti i očeve ponovne ženidbe, svojeglavi dječak po imenu Mahito upušta se u svijet snova koji dijele i živi i mrtvi...

Zahvaljujući zapanjujućoj animaciji i kreativnosti ‘‘Dječak i čaplja‘‘ se svrstava među Miyazakijeve najbolje filmove, a među brojnim priznanjima koje je do sad osvojio valja prvenstveno izdvojiti Oskara u kategoriji najboljeg animiranog filma, nagrade BAFTA i Annie te nagradu Zlatni globus.

Nakon Miyazekijeva animiranog filma na rasporedu je drugi ovogodišnji oscarovski laureat, ‘‘The Holdovers‘‘!

Nitko ne voli učitelja Paula Hunhama - ni njegovi studenti, ni njegovi kolege s fakulteta, ni ravnatelj i svi smatraju kako su njegova pompoznost i krutost razdražujući. Bez obitelji i planova za Božić 1970., Paul po nalogu ravnatelja ostaje u školi kako bi nadzirao učenike koji nisu u mogućnosti putovati kući. Nakon nekoliko dana, pod Paulovim nadzorom ostaje samo jedan student - problematični 18-godišnjak po imenu Angus, dobar učenik koji se zbog lošeg ponašanja opetovano nalazi pred izbacivanjem iz škole. Paulu i Angusu pridružuje se glavna kuharica Mary – Afroamerikanka koja brine o privilegiranim sinovima i čiji je vlastiti sin nedavno poginuo u Vijetnamu. Ovo troje vrlo različitih ‘brodolomaca‘ čine neobičnu božićnu obitelj koja dijeli komične nezgode tijekom dva vrlo snježna tjedna u Novoj Engleskoj…

image

Film The Holdovers

Kino Zona/

Dvadeset godina nakon prve zajedničke suradnje zvane ‘‘Stranputica‘‘, redateljsko-glumački dvojac Payne/Giamatti nam se vraća uz jednu malu, ali krajnje toplu i nadahnjujuću priču o ljudima koje je zbližila banalna situacija i koji su u kratkom periodu od temelja izmijenili svoje živote. Payneov film je od svojeg premijernog prikazivanja osvojio srca publike i kritike, a do danas je uz spomenutog Oscara za Da‘Vine Joy Randolph u kategorije najbolje sporedne ženske uloge sakupio i impresivnu 131 nagradu te 195 nominacija. Uz spomenutu Da‘Vine Joy Randolph fantastične uloge bilježe i Paul Giamatti koji je među ostalom nagrađen i Zlatnim Globusom za najbolju mušku ulogu te debitant Dominic Sessa u ulozi iznimno inteligentnog, ali problematičnog studenta.

‘‘Dječak i čaplja‘‘ i ‘‘The Holdovers‘‘ su na rasporedu u srijedu 20. ožujka s početkom od 18, odnosno, 20.15h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

27. travanj 2024 11:46