StoryEditorOCM
ĐiradaZADAR-KARIN-ZAGREB

Još jedan petak uz zanimljive udruge: Projekti i suradnja kao odgovor za važne društvene teme

Piše Zadarski.hr
10. svibnja 2023. - 12:18

Zadnje predstavljanje udruga koje svojim radom doprinose razvoju svojih zajednica je u u petak, 12. svibnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar. U sklopu projekta Info-room organizira se još jedno druženje pod nazivom Projekti i suradnja kao odgovor za važne društvene teme. Uz Teatro VeRRdi, udrugu Lončari iz Gornjeg Karina i Ocean Znanja iz Zagreba razgovarat će se o suradnji i zajedničkim projektima kojima se rješavaju lokalni problemi.

Djelatnost Teatra VeRRdi je kazališno, umjetničko stvaranje, doprinos razvoju i osnaživanje nezavisne umjetničke scene u Zadru, suradnja s mladima i poticanje njihovog interesa za stvaralaštvo, kulturu i kazalište, promocija kulturnog identiteta grada Zadra i Zadarske županije u svrhu razvoja kulturnog turizma. Posebni interesi organizacije su vaninstitucionalno i interdisciplinarno povezivanje umjetnika, ostvarivanje interkulturalnog dijaloga, regionalne i međunarodne suradnje radi umjetničke razmjene, mobilnosti i jačanja resursa organizacije te stvaranja preduvjeta za razvoj novih projekata. Djelatnost se obavlja putem vlastitih produkcija, koprodukcija s domaćim i međunarodnim partnerima, produkcijskom podrškom zadarskim nezavisnim umjetničkim projektima, organizacijama i pojedincima, organizacijom seminara, predavanja i umjetničkih radionica, realizacijom gostujućih programa s područja umjetnosti, znanosti i društvenog aktivizma.

Osnovne misije članova udruge Lončari iz Gornjeg Karina je razvoj ruralne infrastrukture, povratak električne mreže u selo Lončari kao i uređivanje ceste koji bi omogućili mještanima i turstima osnovne uvjete za boravak i život. Zatim, promocija prirodnih turističkih lokaliteta u okolici poput toka rijeke Bijela, vrha Pržun, Mirila, Bunarina i Vidikovca koji su samo neki od lokaliteta od važnog prirodnog značaja, a koji se nalaze u neporednoj blizini sela Lončari. Naglasak njihove udruge je i na zaštiti okoliša i očuvanja prirode putem promicanja aktivnosti zaštite okoliša i očuvanja prirode te suzbijanja bespravnih sječa šuma.

Ocean Znanja, Zagreb, neprofitna je organizacija za mlade koja se bavi društveno relevantnim temama kroz lokalne i međunarodne projekte, radionice i volontiranje. Ocean Znanja funkcionira kao platforma za mlade ljude čiji je cilj pomoći mladima da dosegnu svoj puni potencijal, uče i rastu, razvijaju svoje osobne i profesionalne vještine te budu aktivni sudionici u stvaranju društva u kojem žele živjeti. Osiguravamo mladima prostor i mogućnost da usavrše svoje vještine izvan škole/fakulteta te da svoje slobodno vrijeme provedu u korisnoj i kreativnoj atmsferi.

Predstavljanje udruga organizira se u sklopu projekta "Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva" koji se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. svibnja 2023. godine. Vrijednost projekta je 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice kao nositelj projekta, uz Grad Zadar partnera na projektu.

02. svibanj 2024 06:43