StoryEditorOCM
ĐiradaPROJEKT "MALI KOREOGRAF" U ZADARSKOM KAZALIŠTU LUTAKA

Imaš od sedam do 14 godina? Voliš plesati? Osmisli sam svoju koreografiju i zadivi žiri !

Piše MG
9. listopada 2019. - 20:00
plesni_festival8-040513

Plesna udruga "Gesta” i Plesna udruga "U pokretu” udruženim snagama po prvi puta organiziraju projekt pod nazivom „Mali Koreograf“ koji će se održati u Kazalištu lutaka Zadar, 26.10. u 18 sati. Koncept je zamišljen kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno bave plesnom umjetnošću, a uvjet prijave je da je koreograf dijete od 7 do 14 godina starosti. Djeca bi onda samostalno osmislila koreografiju uz glazbu koju bi također sama odabrala te će imati zadatak i osmisliti scenski izgled.

- Koreografije mogu biti predstavljene kao sola,dueti i radovi sa više plesača. Trajanje smo ograničili na 1,5 do 4 minute. Zanimljivo će biti da se ni jedno dijete neće prijaviti pod svojim klubovima i udrugama već kao pojedinci. Svakako su dobro došla i djeca koja nisu članovi ni jedne od udruga ili škola, a imaju želju sudjelovati i biti dio ove odlične, totalno drugačije manifestacije – pojasnila nam je Nena Jurišić, voditeljica plesne udruge "Gesta" i jedna od glavnih organizatorica.

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će dva člana,a biti će to isključivo stručnjaci sa iskustvom praćenja,vrednovanja,poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti. Stručno povjerenstvo će pregledati materijale i odlučiti na osnovu plesnog nastupa (koreografija i izvedba), maštovitosti i kreativnost koreografije, izbora glazbe, scenskog izgleda (kostimografija) te ukupnog dojama cjelokupne koreografije. Ove godine u stručnom ocjenjivačkom žiriju sjediti će prof. Ilijana Lončar voditeljica umjetničke organizacije plesne radionice iz Požege i Andrea Komušar plesačica i koreografkinja iz Zagreba.

- Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples, maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesnog uratka koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv ili daljnje bavljenje plesom. Svakako sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece želimo stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti, ali i potaknuti samopouzdanje koje nosi prijava na ovakvu vrstu manifestacije – istaknula je Jurišić.

- Najbolja koreografija odnosno mali koreograf odlazi na nagradno putovanje, na seminar, kako bi što više naučio i tako napredovao i brusio talent. Ni ostali sudionici neće ostati uskraćeni za nagradu, ali opet uvidu edukacije. Sutradan, 27.10 , u dvorani plesne udruge "Gesta", Andrea Komušar će samo za njih, održati plesnu radionicu i pružiti im sat vremena odlične zabave na kojoj će jako puno naučiti – zaključila je Jurišić te dodala kako će sav prihod od ulaznica pokriti putovanje i edukaciju mladih plesnih umjetnika.

27. travanj 2024 10:52