StoryEditorOCM
ĐiradaOVOG VIKENDA PETO IZDANJE

"Cvijet Zadra" na zadarskoj Rivi

Piše A. Žgela
24. travnja 2019. - 13:44
izlozba_cvijece14-210416

I ove godine u travnju održat će se "Cvijet Zadra" - vrtna izložba cvijeća u organizaciji gradske tvrtke Nasadi. Peta po redu vrtna manifestacija trajat će od 26. do 28. travnja 2019. godine, a ponovno će okupiti sve hortikulturne znalce, ljubitelje cvijeća i vrtne umjetnosti na Obali kralja Petra Krešimira.

Izlagači će uređivati 22 gredice duž rive, koje će se i ove godine ocijeniti i nagraditi u nekoliko kategorija od strane stručnog žirija. Izložba će kroz trodnevni program biti popraćena pjesmom, stručnim predavanjima za građane u Kneževoj palači, dječjim radionicama i predstavama, ali i izložbom fotografija. Na Rivi će biti i prodajni dio gdje će se tvrtke i privatni proizvođači predstaviti sa ponudom sezonskog cvijeća, ali i raznih rukotvorina.

"Cvijet Zadra" manifestacija je i u funkciji turizma te cvjetna kulisa zadarske turističke razglednice koja je osmišljena da u predsezoni poveća zanimanje turista i oplemeni prostor zadarske rive. A karakteristična je i po tome što cvjetne kreacije ostaju u gredicama kroz cijelu turističku sezonu.

Ova manifestacija jedina je cvjetna izložba u gradu, te je kao takva omogućila gradu Zadru da se istakne u turističkoj predsezoni i da sugrađanima ponudi zanimljiv program događanja. Baš zbog toga organizatori se nadaju kako će  ovakva izložba postati tradicionalno događanje na zadarskoj rivi.

 

30. travanj 2024 14:13