StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU POČINJE PROGRAM GASTRO PIJACE NA TUNA, SUSHI & WINE FESTIVALU U ZADRU

Chef Renato Kraljev poziva sve Zadrane na zabavu i druženje uz vrhunsku domaću spizu i japanske specijalitete   

Piše Zadarski.hr
5. travnja 2019. - 22:35
sushi12-050419

Autor „Autohtone kuharice Zadarske županije", zadarski chef i profesor Renato Kraljev od prvog je dana i datuma održavanja Tuna, Sushi & Wine Festivala dio organizacije ove velike manifestacije u Zadru te jedan od promotora gastronomske festivalske priče. Ona ove godine na petom festivalskom izdanju donosi veliku novost ili Gastro pijacu koja će svakodnevno od 6. do 12. travnja Zadranima te svim gostima grada u gastronomskom spoju s Japanom ponuditi sve najbolje što ima zadarska regija. A to nije malo.

- Imat ćemo bogatu ponudu hrane zahvaljujući našim malim proizvođačima, restoranima i vinarima, a sve to bit će svima dostupno na otvorenom prostoru trga te u festivalskom duhu - kaže chef Kraljev.  

Program Gastro pijace tako svakodnevno počinje u 10:30 i trajat će do 13:30 uz prigodnu ponudu predstavnika OPG-ova s povrćem, potom uz sudjelovanje najboljih zadarskih restorana koji će spremati hranu te s domaćim vinarima koji će hranu pratiti s izborom vrhunskih vina.

Svi posjetitelji Gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te bonove od 10 kuna za vino ili sok, a sav prihod od prodaje bonova, ističe chef Kraljev kao najvažnije, namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Evo tko će sve sudjelovati u programu Gastro pijace: domaći uljari, Solana Pag, Paška sirana, Marko Dušević s dimljenim dagnjama, OPG Matulić, OPG Šinjorina smokva, OPG Matak – zadarski tartuf, Adriatic Shell – Coral Wine te Maraska, uz svakodnevni live cooking show i glazbeni program. 

U vremenu održavanja Gastro pijace u cooking showu predstavit će se restoran Groppo i Turisthotel (subota), restoran Kornat i Kraljevski vinogradi (nedjelja), restorani Foša i 2 Ribara (ponedjeljak), restoran 4 kantuna i Ilirija (utorak), Turisthotel i Ilirija (srijeda), restorani Bruschetta i Stipe na Poluotoku (četvrtak) te Konoba Skoblar i Harbour Cookhouse & Club (petak).  

- Prvog dana imat ćemo i japanskog chefa koji će raditi sushi - još napominje Kraljev uz poziv na zabavu i druženju svima koji vole najbolju domaću spizu i japanske specijalitete. 

28. travanj 2024 07:05