StoryEditorOCM
ĐiradaPROSINAC U KINO ZONI DONOSI

Berlusconijeva biografija, ciklus hispanskog filma i redateljska verzija „Aliena”

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2019. - 11:09
posteraa

Mjesec studeni u Kino Zoni protekao je uz pomno probrane domaće naslove i one iz programa 'ZFF putuje', bilo je tu i nezaboravno predavanje prekaljenog filmskog meštra Vlade Ercegovića iz splitske kinoteke ''Zlatna Vrata'', odnosno, okrugli stol sa eminentinim djelatnicima hrvatske kinematografije na temu razvoja publike, a što se priprema za ostatak godine.

U petak 06.12. stiže nam tako famozni signore 'bunga bunga' iliti ''Silvio'' (u originalu ''Loro''), biografska drama o kontroverznom talijanskom političaru Silviu Berlusconiju. Režiju filma potpisuje jedan od ponajboljih redatelja današnjice, proslavljeni i višestruko nagrađivani Paolo Sorrentino, dok naslovnu ulogu tumači njegov 'kućni' glumac Toni Servillo. Sorrentinova verzija Berlusconijeva života je spoj istinitih događaja, ali i redateljeve mašte tako da vas očekuju političke zakulisne igre, nepoznati detalji iz privatnog života, ozloglašene razuzdane zabave, razmentno bogatstvo, dekadencija...

Već tri dana kasnije, točnije u ponedjeljak 09.12. i utorak 10.12. nas očekuje mini ciklus hispanskog filma u suradnji sa Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj i Odjelom za hispanistiku Sveuličišta u Zadru, u sklopu kojeg će biti prikazane hvaljene drame ''Julia ist'' i ''Pa negre''. Ulaz na ove dvije projekcije je besplatan, a oba filma imaju engleske titlove.

Za sam kraj ovogodišnjeg izdanja Kino Zone, organizatori nam u petak 13.12. dovode jedan klasik. Riječ je naime o SF hororu ''Alien'' velikog Ridleya Scotta koji je ove godine napunio okruglih 40 godina od svojeg premijernog prikazivanja. Ovom prilikom nas očekuje u Zadru nikad prikazana redateljska verzija filma stoga ne oklijevajte s dolaskom, čeka vas pravi spektakl i jedinstvena prilika gledanja ovog nezaboravnog žanrovskog klasika na velikom platnu.

27. travanj 2024 04:26