StoryEditorOCM
4 kantunaNASTAVLJA SE BORBA ŽELJKA PERKOVIĆA U BIOGRADU

"Zazidani čovjek" opet provalio u svoju kuću i ponovno postavio vrata: 'Ne vjerujem više ni ljudima ni hrvatskom sudstvu. U pravu sam i moral je na mojoj strani!'

23. svibnja 2019. - 17:15
biograd1-230519

Priča o "zazidanom čovjeku" iz Biograda dobila je još jedan nastavak: Željko Perković, čovjek koji je puna dva dana proveo zazidan na katu svoje obiteljske, srušio je zid izgrađen po nalogu suda i ponovno postavio vrata kako bi mogao doći do kata kuće koji mu pripada.

- Ne vjerujem vam ja više ni ljudima ni hrvatskom sudstvu, ali me nije strah ni Boga ni ljudi, jer znam da sam u pravu i da je moral na mojoj strani, kaže Željko Perković.

Nakon što su sudski ovršitelji zazidali ulazna vrata kuće koju Perković dijeli sa sestrama i bratom, on je ostao na svom katu do kojeg nije imao nikakvog prilaza. Nakon dva dana mu je pozlilo, pa je prebačen u Opću bolnicu Zadar i to tek nakon što su ga s kata požarnim ljestavama spustili vatrogasci. A onda je Perković u utorak krenuo u novu akciju: razbio je zid izgrađen po nalogu suda i postavio nova vrata kako bi mogao doći do svog vlasništva.

Međutim, ubrzo su mu na vrata pokucali policajci!

- Vjerojatno je netko iz susjedstva obavijestio sestre, pa su one nazvale policiju. Bili su oni tu, napravili zapisnik i otišli. Ako će me prijaviti neka me prijave, ja nisam ovo učinio zato što mi se tako hoće, nego zato što moram! Nemam gdje živjeti, morao sam razvaliti zid i postaviti vrata kako bih mogao doći u svoj dio kuće, objašnjava svoj čin Perković često se vraćajući na sudske odluke i povijest imovinsko-pravnog sporenja unutar obitelji.

- Ovo traje godinama, postoji sudska presuda da je pola kuće moje vlasništvo. Država mi je to priznala, pa kad je tako – zašto mi onda ta ista država nije rekla kako ću ja doći u svoje vlasništvo ako mi sestre i brat ne daju prolaz do kata?! Nakon pet godina su došli i zazidali ulaz, a ja nikada nisam dobio obavijest, pa nisam ni znao za ovrhu jer sam u to vrijeme bio u Njemačkoj. Ali tamo piše da sve "treba vratiti u prvobitno stanje", a oni to ne naprave, nego mi zazidaju ulaz tako da i dalje nisam mogao koristiti svoju kuću. Ta tortura traje godinama, izmučen sam čovjek, ne mogu spavati, da se ovo riješilo po pravdi i poštenju odavno bih otišao raditi, a ovako moram ostati tu. Sve ovo što mi se događa nije po moralu, sestre i brat me muče, iživljavaju se na meni, a država im drži stranu i kao da ispunjava njihove želje, ogorčen je Željko Perković i sam svjestan da bi zbog probijanja zida i postavljanja vrata mimo sudskog rješenja mogao zaraditi kaznenu prijavu.

- Moral je na mojoj strani. Zanima me kakvu bi odluku donio sudac da se stavio u moju kožu, da mu sud priznaje vlasništvo polovine kuće, ali u njoj ne živi jer nema ulaz. Što bi on napravio?! Mislim da bi svatko reagirao kao i ja. Nije me strah prijave, znam da je moral na mojoj strani, zaključuje Željko Perković.

 

Policija napravila očevid, o kaznenoj prijavi odlučuju suvlasnici kuće

U Policijskoj upravi zadarskoj su nam potvrdili da su obavili očevid nakon što im je dojavljeno da je Perković srušio zid izgrađen po sudskom nalogu. Policajci su razgovarali s Perkovićem i napravili zapisnik, a o eventualnom podnošenju kaznene prijave protiv Perkovića, odlučit će suvlasnici preostalog dijela kuće.

28. travanj 2024 01:02