StoryEditorOCM
4 kantunaJOŠ NEMA NATJEČAJA

Završeno javno savjetovanje Ministarstva zdravstva za nabavku linearnog akceleratora za zadarsku bolnicu vrijednog 2.1 milijun eura, ali...

Piše Iva Ivanac
6. travnja 2023. - 18:29

Krajem ožujka završeno je javno savjetovanje Ministarstva zdravstva vezano uz objavu natječaja za nabavku 21 linearnog akceleratora od kojih jedan akcelerator stiže i u Zadar.

Unatoč tome što je javno savjetovanje provedeno, ono ne označava objavu natječaja za nabavku vrijednih uređaja. Ali, objava javnog savjetovanja uoči provedbe natječaja ne uvjetuje i rok za objavu natječaja. Da Ministarstvo zdravstva slijedi svoj plan nabave, natječaj za nabavu ovih uređaja već bi bio objavljen, jer u njihovom planu nabave stoji kako će natječaj za nabavu akceleratora biti objavljen do kraja ožujka. No, to se još uvijek nije dogodilo.

U dokumentaciji se spominje kako Ministarstvo zdrastva planira nabaviti linearne akceleratore i CT simulatore za KBC Sestre milosrdnice (pet uređaja), KBC Rijeka (tri uređaja), KBC Osijek (tri uređaja), KBC Split (četiri uređaja), KBC Zagreb (pet uređaja), ali i za jedan linearni akcelerator za Opću bolnicu Zadar!

Ukupna vrijednost svih uređaja koji se nabavljaju za KBC-ove i zadarsku bolnicu je 52,9 milijuna eura, a linearni akcelerator koji bi trebao stići u OB Zadar vrijedan je 2,1 milijun eura. 

- Rok za isporuku, montažu i puštanje u punu funkciju uređaja je maksimalno 12 mjeseci, navodi se u dokumentaciji za nabavku linearnih akceleratora i CT simulatora, navodi se u dokumentaciji priloženoj na javnom savjetovanju. 

Kada će biti objavljen natječaj za linearne akceleratore, još uvijek nije poznato. 

28. travanj 2024 01:37