StoryEditorOCM
4 kantunaSKANDAL U BIOGRADU (3); VIDEO: EVO KAKO JE IZGLEDALO IZVLAČENJE NAGRADNE IGRE KOJA JE IZAZVALA SKANDAL U BIOGRADU

"Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?"

Piše Zadarski.hr
14. prosinca 2019. - 20:54
Bez naslova11

Evo kako je izgledalo izvlačenje nagradne igre koja je izazvala skandal u Biogradu na moru. U videu se može vidjeti kako bivša direktorica radija BnM Nikolina Kovačević iz kartonske kutije izvlači omotnice dobitnika. 

Inicijativa za bolji Biograd poslala je svim medijima priopćenje u kojem govor o nizu porpusta koji su napravljeni prilikom izvlačenja dobitnika. U nastavku prenosimo dio njihvoog priopćenja koje se tiče izvlačenja dobitnika: 

Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna i zašto nije bila zapečaćena? Jesu li na ''sretnim'' kuvertama bila napisana imena?

U Pravilnik o nagradnim igrama (LINK: http://www.propisi.hr/print.php?id=465 ) je uvjetovano da: „Priređivač u svojim pravilima mora predvidjeti najmanje tročlanu komisiju koja će nadgledati ispravnost izvlačenja dobitnika nagrada. Javnom izvlačenju nagrada s pojedinačnom vrijednošću nagrade većom od 50.000,00 kuna obvezno mora prisustvovati javni bilježnik.“  To je samo jedna od stavki koje se nisu poštivale. Samo izvlačenje je vodila direktorica Kovačević, iako je jedna djelatnica Radija BnN predložila da se izvlačenje dobitnika prepusti nekome iz publike ili dici koja su bila na pozornici. Kovačević je to odbila i odlučila je da sama izvlači dobitnike. Ni komisija ni javni bilježnik nisu bili na izvlačenju nagrada. Na videu se može skužiti da su na pismima koja su izvučena napisana imena sretnih dobitnika, koja su joj bila vidljiva, pa nije bilo nasumičnog odabira.

Zašto je kutija bila kartonska, a ne prozirna kako inače zahtijevaju pravila, i zašto nije bila zapečaćena niti se otvarala pred komisijom, nitko nije provjeravao. Kao ni to da su pisma glavnih dobitnica ubačena na vrh i bilo ih je značajno više u odnosu na ostale sa zabilježenim imenom

28. travanj 2024 17:41