StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ "ZASTAVA"

Zadarski policajci su već nervozni: kako "Neuhvatljivi Duško" već pet-šest dana izbjegava sve njihove zamke?

Piše P.O.
14. ožujka 2023. - 10:40

Zadarski policajci već postaju ozbiljno nervozni. Love ga već šest dana i nikako da ga ulove, nije im jasno je li u pitanju puka sreća ili nešto drugo, ali "bjegunac" im neobjašnjivo izmiče, kao da je nekakav superjunak s čudnim moćima.

Najmanje tri puta su ga tražili u službaneim stranačkim prostorijama i nisu ga našli, tko zna koliko puta su okrenuli broj njegovog mobitela, ali "Neuhvatljivi Duško", takvo su mu kodno ime dali iako su neki predlagali da ga zovu "Zastavnik", kao da je nestao bez traga i ne javlja se na pristojne policijske pozive. Dobro, nije Duško neki opasni lik kojeg je pametno izbjeći u mračnoj ulici, ali tim više: kako, k vragu, stariji čovjek od kojeg vam prijeti jedino opasnost kad zagrmi s gradske vijećnice, uspijeva izbjeći sve provjerene zamke zadarske policije?!

Već ste shvatili: "Neuhvatljivi Duško" je u stvari gradski vijećnik  i čelnik ovdašnje Stranke umirovljenika Duško Vuković koji je u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom na stranačke prostorije istaknuo plavo-žutu zastavu. I, slučajno ili ne, prekršio zakon jer, eto, nije imao dopuštenje one iste policije koja ga sada svuda traži i nikako da ga nađe. A traže ga kako bi ga obavijestili da mu prijeti prekršajna kazna od 20 do 100 eura. I da skine zastavu Ukrajine.

"Neuhvatljivi Duško" se, kao što mu i kodno ime kaže, ne da uhvatiti, policija ga i nakon pet-šest dana traži, a plavo-žuta zastava i dalje stoji na Narodnom trgu. Neće ga valjda naći tek na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća?! A još se ne zna ni datum njenog održavanja...

27. travanj 2024 13:53