StoryEditorOCM
4 kantunaSTANARI "ISPALILI"

Već se dvije godine radi 200 metara Sutomiške ulice! I još nije gotovo, sad treba opet kopati...

Piše M. Kalajžić
4. ožujka 2024. - 21:58

Za dvije godine – 200 metara Sutomiške ulice. I još nije gotovo! Stanari te ulice su „ispalili” na živce, jer kad se pomislilo da je konačno gotovo, opet treba kopati.

Još smo u rujnu prošle godine pisali o problemima sa Sutomiškom ulicom. Radovi na aglomeraciji u dužini od 200 metara trajali su tada 15 mjeseci i posao se konačno trebao privesti kraju, ali se pojavio problem - nogostup u ulici. Stanar Budimir Šoda koji se i prije javljao zbog problema sa Sutomiškom ulicom kaže sad opet treba sve kopati jer su nepropisno postavljene cijevi za fekalne vode - zgnječene valjcima. Opet „kopačina” i opet novi radovi kojima nema kraja...

- Nakon devet mjeseci ispostavilo se da niej dobro napravilo i opet će nam polati i mijenjati fekalnu cijev. Najmanje 40 metara pod moje kuće do mora bit će iskopano i opet će se zatvarati promet, izvođač radova je Ludwig Pfeiffer, odnosno podizvođač Filius. Trenutno se može prolaziti ulicom, ali će je ovih dana otvoriti, pa će promet biti zaustavljen. Problem je i graničnika koji su neadekvatno postavljeni i ne vraćaju kišu u slivnike, već se razlijeva po igralištu – nezadovoljan je Budimir Šoda, predstavnik stanara iz ulice.

- Ne želimo ući u novu turističku sezonu, a da ulica nije dovršena. Stanari traže da se Sutomiška konačno dovrši i da se nepravilnosti isprave, jer se u čitavom Zadru ne pamti da se jedna ulica toliko radila – uporan je Šoda.

03. svibanj 2024 07:51