StoryEditorOCM
4 kantunaSVE SLUŽBE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO OD PETKA RADE U POLIKLINICI

Useljavaju i bolničke ambulante: „Sve će biti gotovo do kraja mjeseca!“

Piše L.B.
7. rujna 2018. - 23:18
zzjz

- U petak smo potpuno završili preseljenje svih službi Zavoda za javno zdravstvo u novu zgradu Poliklinike. Posao smo dovršili i prije roka, radilo se 24 sata dnevno i uspješno je sve privedeno kraju, a da ni jednoga dana nismo prekidali naše usluge za građane. Naglasio bih za građane kojima to možda nije poznato da se u Zavod za javno zdravstvo u novoj zgradi Poliklinike ne ulazi na glavni ulaz, Zavod ima svoj poseban ulaz na zapadnoj strani zgrade, istaknuta je velika ploča i ne može se pogriješiti. Dakle, u petak, 7. rujna, prestale su sve djelatnosti u staroj zgradi Zavoda za javno zdravstvo na Kolovarama – kaže dr. Zoran Škrgatić, ravnatelj zadarskog Zavoda za javno zdravstvo.

U prizemlju u novoj zgradi se nalazi Služba za mikrobiologiju i parazitologiju, gdje se donose svi uzorci na analizu.

- To se u staroj zgradi nalazilo na prvom katu, građanima je sada sve dostupnije, brže. Epidemiologija, sanitarne iskaznice, tečaj higijenskog minimuma, sve što spada u tu Službu nalazi se na četvrtom katu. U prizemlju su dva lifta, a oznake su postavljene posvuda – kazao je dr. Škrgatić.

Jedina dosadašnja Služba Zavoda koja se preselila u Polikliniku, no do nje se dolazi kroz glavni ulaz, je Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti.

- Nakon što se proda stara zgrada Zavoda na Kolovarama, u Polikliniku ćemo useliti i nekoliko ambulanti školske medicine, koje su sada disperzirane po školama. Te ambulante bit će na prvom katu Poliklinike, uz Službu za mentalno zdravlje – rekao je dr. Škrgatić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina istaknuo je da će sve ambulante iz bolnice biti preseljene u Polikliniku do kraja rujna.

- Tamo je već Odjel za fizikalnu medicinu, konačno je izmješten iz Doma za starije i nemoćne osobe, kao i neurološka i hematološka ambulanta. Sa „ceste“, iz zgrade pored bolnice, smo u Polikliniku kompletno preselili i onkološku ambulantu, te ambulantu za nuklearnu medicinu. Upravo je u tijeku opremanje prostorija u koje će do kraja rujna biti smještene i ostale ambulante, dakle kirurške, očna, ORL, urološka, te sve internističke ambulante, od endokrinologije i nefrologije do kardiologije, pulmologije i gastroenterologije – kazao je dr. Čulina, rekavši da je time završena druga faza preseljenja, dok će treća uslijediti iduće godine.

- U trećoj fazi preselit će se laboratorijska dijagnostika, dijaliza, te audiologija – naveo je dr. Čulina, dodajući da u Polikliniku neće seliti magnetska rezonanca, kao ni CT uređaji.

- Dobit ćemo novi uređaj za magnetsku rezonancu, za njega će se urediti prostor u bolnici. No treba naglasiti da će se ultrazvučni pregledi, mamografije, denzitometrije i obični rendgen raditi u Poliklinici – rekao je ravnatelj Čulina.  

Ravnatelj je ujedno potvrdio da je nevrijeme s kišom, koje je zahvatilo Zadar 1. rujna, napravilo manju štetu na stropu i pregradnom zidu u zgradi Poliklinike, u dijelu koji nije useljen. Šteta će, naveo je ravnatelj, biti sanirana u najkraćem roku.

02. svibanj 2024 23:24