StoryEditorOCM
4 kantunaIMA LI REAGENSA?

U ovom trenutku čekaju se rezultati za više od 90 uzoraka, testiranja u ambulanti na Ravnicama otkrila jednu pozitivnu osobu!

Piše Ivica Nevešćanin
6. travnja 2020. - 13:08

Dr. Alan Medić je rekao da su reagensi koji su došli u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije namijenjeni ciljano za pacijente za koje u roku dva sata moraju imati rezultat, kako bi dijagnostički mogli postaviti sliku za svakog od njih. Zasad su u zavodu napravili desetak testova i svi nalazi su bili negativni. COVID ambulanata na Ravnicama je također počela s testiranjem, imali su 30 uzrokovanja i jedan je bio pozitivan.

U nedjelju je poslano 40 uzoraka iz Zadra u Zagreb i te rezultate čekamo, naglasio je Medić, a u ponedjeljak ujutro poslana su dodatno 24 uzorka izuzeta od putnika s katamarana, te 30-ak bolničkih uzoraka.

- Nažalost, sve se više čeka na rezultate testiranja u Zagrebu, pritisak je velik, tako da priželjkujemo reagense kako bi u Zadru mogli provoditi što više testiranja. Rezultate testova poslanih u ponedjeljak očekujemo za dva dana, kazao je epidemiolog Alan Medić.

28. travanj 2024 14:28