StoryEditorOCM
4 kantunaODLUKA SUTKINJE IVE LOVRIN

Tonči Stupičić (29) kriv za smrt troje prijatelja na Pagu - dobio 4,5 godine zatvora!

Piše I.N. / B.S. 
29. svibnja 2017. - 21:01
prometna_povljana1-250410

Zbog smrti troje prijatelja u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila krajem travnja 2010. godine na državnoj cesti 108 na Pagu, 29-godišnji vozač Citroena Xantie Tonči Stupičić u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na četri godine i šest mjeseci zatvora.

Da mu je sutkinja Iva Lovrin izrekla kaznu od pet godina i jednog dana zatvora, Stupičić bi morao automatski u zatvor, no ovako će ostati na slobodi sve do izricanja pravomoćne presude. Kada će to biti, teško je reći, no pravni zastupnik roditelja poginulih prijatelja, Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24), najavio je podnošenje žalbe.

- Nećemo se žaliti na ishod presude nego na visinu izrečene sankcije za koju smatramo da je premala za ono što je Stupičić napravio - kazao nam je odvjetnik Željko Žuža dodajući da su oštećenici od suda tražili maksimalnu kaznu, deset godina zatvora.

Sutkinja Lovrin je kao olakotne okolnosti Stupičiću uzela dosadašnju neosuđvanost i činjenicu da je u trenutku počinjenja nesreće bio mlad i neiskusan vozač, iako je sud prihvatio da je vozio pod utjecajem alkohola (0,85) i umora što je u kombinaciji utjecalo na njegovo upravljanje automobilom kao da je imao 1,76 promila alkohola u krvi.

U staršnoj nesreći koja je Povljanu zavila u crno, uz troje poginulih, teške tjelesne ozlijede zadobio je njihov prijatelj i sumještanin Dario Škoda (19).

Petero mladih se te subote navečer zabavljalo u Povljani, nakon čega su, kada su se lokalni kafići zatvorili, krenuli u daljnji provod u Pag. No, Tonči Stupičić, koji je dotad imao 0,85 promila alkohola u krvi, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, a automobil je u blagom zavoju, između Gorice i Povljana, zbog prevelike brzine izletio s ceste i više puta se prevrnuo. Na licu mjesta poginuli su Martina, Ante i Marin.

Na mjesto nesreće ubrzo su stigli policajci, a jedan je službenik unesrećenima pokušao pružiti hitnu pomoć. No, za to vrijeme Tonči, je najvjerojatnije u stanju teškog šoka, sjeo u službeni policijski automobil u kojemu je bio ključ i odvezao se kući.

Iz kuće je uzeo očevu lovačku pušku, a policijski službenici ubrzo su ga zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

28. travanj 2024 03:00