StoryEditorOCM
4 kantunaTAJNA AUKCIJA

Tko je za čak 4,2 milijuna eura kupio atraktivno zemljište na zadarskom predjelu Skročini: za teren su licitirala dva ‘igrača‘...

Piše B.S.
12. srpnja 2023. - 19:56

Za čak 4.198.514,88 eura izlicitirano je u srijedu minutu prije 9 sati na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi Financijske agencije (FINA) oko 20 tisuća četvornih metara veliko zemljište na zadarskom predjelu Skročini.

Za atraktivno zemljište iznad Osnovne škole Bartola Kašića i u blizini zadarske Džamije licitirala su dva ‘igrača‘, no tko su oni i kome će pripasti zemljište za koje je samo jamčevina bila 224.801,98 eura, još nije poznato.

- Ne znam ni ja tko je licitirao. Zemljište je izlicitirano i sada Trgovački sud treba napisati rješenje o dosudi, no s obzirom na štrajk pravosudnih službenika, ne znamo kako će se to sve skupa odvijati – rekla je stečajna upraviteljica Ivanka Bosotina.

Kako je vidljivo iz očevidnika riječ je o čak 25 čestica zemlje koje su se prodavale kao jedinstvena cjelina po početnoj cijeni od 1.686.014,88 eura. Sudski vještak za graditeljstvo i procjenu nekretnina spec, ing. aedif., Dražen Knežević utvrdio je vrijednost zemljišta na iznos od 2.248.019,83 eura.

Na zemljištu je upisano razlučno pravo u korist irske kompanije ‘Meadow star designated activity company‘ koje prestaje prodajom.

Teren je došao ‘na bubanj‘ nakon što je rješenjem Trgovačkog suda u Zadru 2020. godine određena prodaja imovine stečajnog dužnika zadarske tvrtke ‘Projekt Horizont d.o.o.‘ u stečaju za gradnja stambenih i nestambenih zgrada čiji su vlasnici Didier Joseph Alberic De Witte, DUCA, d.o.o, te ‘Jadran invest‘.

Stečaj nad tvrtkom ‘Projekt Horizont‘ pokrenut 20. veljače 2019. godine. Rješenjem od 11. studenog 2020. određena je prodaja imovine, a to je rješenje je postalo pravomoćno 9. ožujka ove godine.

Irska kompanija ‘Meadow star designated activity company‘ se podneskom 2020. godine izjasnila da se nekretnine prodaju kao jedna cjelina.

image

Atletski centar Skročini

D&z/Slobodna Dalmacija

Prije desetak godina na tom su se dijelu Zadra namjeravali graditi stanovi, a što će sada tamo biti nakon dosude zemljišta tek će se vidjeti.

Zanimljivo je da je Grad Zadar prošle godine na svojoj mrežnoj stranici objavio Projekt Atletskoga centra i nogometnoga kampa ‘Skročini‘ koji je izradila tvrtka D&Z.u vlasništvu Zdravka Livakovića

Budući Atletski centar i nogometni kamp Skročini lociran je na području tzv. Barutane, negdašnjega vojnoga objekta. Na Gradskom vijeću je tada prihvaćen i prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportsko-rekreacijske namjene Skročini. Prema tom prijedlogu na spomenutom bi prostoru bila smještena atletska staza, nogometni tereni, te bi čak na krovu jednoga od objekata bio smješten I poligon za treninge vratara.

U sklopu kompleksa bili bi i bazen s četiri pruge, bazen za hidroterapiju, teretana i smještaj u 25 dvokrevetnih soba, kao i ostali popratni i servisni sadržaji. Projekt predviđa i parkiralište za 268 automobila, te šetnice i druge sadržaje.

Na tom je području poslovala i zadarska tvrtka Artis nekretnine d.o.o. s članovima uprave Josipom i Mirkom Žunić. Na tom su području već realizirali Projekt Skročini gdje su se prodavali stanovi u stambena zgrada na zemljištu veličine 793 m2.

02. svibanj 2024 14:17