StoryEditorOCM
4 kantunaKADROVSKE ROŠADE

Tko će naslijediti Škaru na mjestu glavnog Općinskog državnog odvjetnika u Zadru?

Piše B.S.
20. prosinca 2021. - 19:41

Tko će naslijediti Ivicu Škaru na mjestu glavnog Općinskog državnog odvjetnika u Zadru službeno će se znati krajem siječnja iduće godine do kada bi trebao preći na novo mjesto zamjenika državnog odvjetnika u Kaznenom odjelu Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Nakon odabira najboljeg kandidata za mjesto zamjenika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru postoji rok za tužbu, a nakon tog roka sve ovisi i o godišnjem rasporedu poslova kojim se na kraju kalendarske godine za sljedeću godinu donosi raspored zamjenika državnih odvjetnika u odjele i odsjeke, kao i njihovi voditelji.

- Kada ću službeno prijeći u Županijsko državno odvjetništvo u Zadru ne mogu sa preciznošću reći. Sve ovisi o zakonskim rokovima i Državno odvjetničkom vijeću. to će se možda znati krajem siječnja – rekao je Škara koji je početkom prosinca odlukom Državno odvjetničkog vijeća izabran za zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Škara je prije tri godine imenovan na mjesto glavnog općinskog državnog odvjetnika u Zadru gdje je zamijenio Marijanu Stipić, koja je kao v.d. imenovana za mandata Ivana Galovića. Sudeći prema trenutačnoj situaciji u zadarskom ODO-u Škaru bi na mjestu glavnog odvjetnika nakon njegova odlaska na višu funkciju automatizmom mogla zamijeniti njegova prva zamjenica Darija Padovan Buškulić.

Spekulira se i s imenima Silvane Brale i Katarine Glavač Sladić koje su u prosincu prisegnule na novu dužnost zamjenica u Kaznenom odjelu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. Glavač Sladić je inače viša državnoodvjetnička savjetnica-specijalist, dok je Brala viša državnoodvjetnička savjetnica u zadarskom ODO-u. Obe su se prošle godine na natjecale za upražnjeno mjesto suca Općinskog suda u Zadru. Kao moguću Škarinu zamjenicu spominju se i imena Kerol Sablić Radman, te Igora Vulića, čiji su supružnici u odvjetničkim vodama.

Osim novog voditelja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru dobit će nove kadrove u Kaznenom i Građanskom odjelu. Državnoodvjetničko vijeće provelo jer tako razgovore s kandidatima za jedno slobodno mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.

Na psihološko testiranje radi utvrđivanja sposobnosti za obnašanje državnoodvjetničke dužnosti uputili su Andrijanu Požega Jurlina, te Jadranku Longin, inače višu sudsku savjetnicu-specijalista u Stalnoj službi u Benkovcu Općinskog suda u Zadru. Požega Jurlina se kandidirala i za jedno slobodno mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Građansko-upravnom odjelu zadarskog ODO-a. Na psihološko testiranje radi utvrđivanja sposobnosti upućena je zajedno s Marinom Parat. Obje su novi kadrovi.

27. travanj 2024 14:26