StoryEditorOCM
4 kantunaIZBORNA SKUPŠTINA

Štefan Štivičić novi predsjednik Alumni kluba Sveučilišta u Zadru

Piše Zadarski.hr
21. veljače 2018. - 20:54
alumni

Štefan Štivičić, nekadašnji predsjednik Studentskog zbora, novi je predsjednik Alumni kluba Sveučilišta u Zadru, odlučeno je na današnjoj izbornoj sjednici Skupštine ove udruge. Štivičić će na tom mjestu naslijediti Anitu Gržan Martinović, koja se zbog privatnih obveza zahvalila na mogućnosti da na čelnom mjestu udruge odradi još jedan mandat.

- Zahvalio bih na ukazanom povjerenju. Iskustvo koje sam stekao radom u Studentskom zboru koristit će mi u nastojanju da Alumni klub dignem na višu razinu nego što je bila do sada. Može se napraviti puno, ali je potrebna suradnja svih članova, istaknuo je Štivičić u svom prvom obraćanju članstvu. Gržan Martinović u svom je izvješću o radu predstavila rad od osnutka Alumni kluba u lipnju 2014. godine. U tom vremenu održano je više književnih tribina, izložbi, okruglih stolova i drugih događanja kojima je promovirano Sveučilište u Zadru. Alumni klub surađuje i s brojnim udrugama, pa je Gržan Martinović pozvala na širenje tih suradnji, ističući pozitivni primjer glazbenih škola Blagoja Berse i sv. Benedikta, čiji su učenici upotpunjavali programe.

- Zahvaljujem predsjedništvu udruge i članstvu na suradnji koju smo imali i želim novom vodstvu da nakon ovog početnog razdoblja donese novi rast članstva i djelatnosti, rekla je Gržan Martinović, u čijem je trogodišnjem mandatu Alumni klub okupio 230 članova. U radu skupštine sudjelovali su članovi predsjedništva, prorektorica izv. prof. dr. sv. Nedjeljka Balić-Nižić, doc. dr. sc. Tomislav Frleta i dr. sc. Tado Oršolić.

Oni su reizabrani na svoje funkcije, a u predsjedništvu će im društvo u novom mandatu činiti dosadašnja predsjednica. Tajnica će i dalje biti Paola Bajlo Kalmeta, rizničarka Martina Matešić, dok su u Nadzorni odbor ušli novi članovi. Skupštinu su svojim nastupom uveličali članovi A.K.A. Crescendo.

25. travanj 2024 18:09