StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: NOVE HRPE OTPADA U PARK ŠUMI MUSAPSTAN

Smećem ponovno "bombardirana" zelena pluća grada!

Piše Branko Božić
6. siječnja 2019. - 21:33
WP_20190106_009

Ma koliko god da se pisalo, apeliralo, ukazivalo, kritiziralo, te u posljednje vrijeme dva do tri puta na godinu sustavno čistilo, nažalost kad su u pitanju zelena pluća grada Zadra, park šuma Musapstan, nema značajnijih pomaka prema boljemu.

Naime, neodgovorni pojedinci iskoristili su protekle božićno-novogodišnje blagdane, da iznova po tko zna po koji put na najgrublji mogući način dovozom novih hrpa raznolikog otpada, ¨bombardiraju¨ šumski zeleni raj.

Da je tomu uistinu tako, svjedoče i ovi najnoviji naši foto kadrovi, što smo ih na naše opće zaprepaštenje uspjeli snimiti ove nedjelje u prijepodnevnim satima. Budući da se zna kako će se ovih siječanjskih dana po okončanju blagdana mnoga kućanstva u gradu Zadru rješavati božićnih drvaca, za očekivati je, a sukladno višegodišnjoj praksi, da će ih većina završiti upravo u park šumi Musapstan.

Stoga bi bilo poželjno da nadležne Gradske komunalne službe, upravo u danima koji slijede pojačaju nadzor i ophodnje Musapstanom te da na taj način spriječe dodatno onečišćenje zelenih gradskih pluća i njihovog dragocjenog biljnog i životinjskog svijeta.

28. travanj 2024 08:33