StoryEditorOCM
4 kantunaISTRAŽUJE DORH

Sindikalac Dundović: "Pravni zastupnik se od nježnog zečića pretvorio u zvijer!" Uranija: "Pa ja ni ne znam kockati. Taj čovjek je manijak!"

Piše Božana Sviličić
5. lipnja 2020. - 21:55

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) provodi izvide oko slučaja u kojem je član Sindikata hrvatskih branitelja Podružnice Zadar Zlatko Dundović prozvao pravnog povjerenika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedrana Uraniju za krađu 23.800 eura, nezakonito ponašanje i zlouporabu položaja, a ovaj njega za iznudu, prijetnju i zastrašivanje.

- Ovo državno odvjetništvo zaprimilo je kaznene prijave protiv Vedrana Uranije, a isto tako i protiv Zlatka Dundovića - rekli su u odvjetništvu u Zadru gdje nisu mogli iznositi detalje o stanju predmeta jer je u tijeku tek provođenje izvida.

Uranija je u međuvremenu dobio opomenu pred otkaz zbog nepoštivanja obaveza iz radnog odnosa. Iako je sa Dundovićem sklopio ugovor o pozajmici kao privatna osoba kako se i potpisao, u dijelu teksta ugovora, međutim, navodi da novac od Dundovića posuđuje kao pravni zastupnik SSSH.

- Nakon što smo tražili očitovanja ispitivali smo je li Uranija u tom odnosu zastupao Dundovića i ustanovili smo da nije. Jedina povreda radne dužnosti je to što u se u tekstualnom dijelu pozajmice od Dundovića on navodi kao pravnik SSSH-a, iako se tako nije potpisao. Vjerujemo da će se ovaj problem riješiti sudskim putem i žao nam je što je do ovog došlo – rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Nastavak obračuna zadarskih sindikalaca kulminirao je, međutim, u petak ispred zgrade Sindikata u Zadru gdje je Dundović održao prosvjed tražeći od Uranije ostavku.

- Pravni zastupnik se od nježnog zečića pretvorio u zvijer kada sam tražio da vrati moj novac. Posudio sam mu ga prije dvije godine, no nikada mi ništa nije vratio. Kako bi izbjegao vraćanje novca služi se nemoralnim načinima, naziva me pedofilom, šalje mi po 50 sms poruka dnevno. Takav čovjek ne može zastupati radnike. To nikako ne može biti ponašanje jednog zastupnika sindikata. Zahtijevam njegovu ostavku, to sam dužan učiniti - rekao je Dundović ispred zgrade Sindikata. Iako je prvotno najavio da će ga u zahtjevima podržati, njegov Sindikat se od cijelog slučaja ogradio.

Uraniju je još u siječnju zbog pozajmice od 23.800 eura prijavio policiji koja je nakon toga protiv Uranije podnijela kaznenu prijavu zbog prevare. U međuvremenu je Uranija njega prijavio za prijetnje, iznudu i zastrašivanje.

- Mene policija nikada nije zbog toga zvala na razgovor. Moj dosje je kristalno čist. Ne znam tko me prijavio. Nikada nikome nisam prijetio niti podigao glas, pa tako ni na Uraniju - rekao je Dundović.

Uranija je priznao da je od njega posudio novac, no navodi da mu ga je uvijek mislio vratiti.

- Ja ću njemu dug vratiti. Ali želim i da meni on vrati ono što sam mu odradio. Njegov novac nisam koristio za kocku kako me optužuje i to je opasna kleveta. Pa ja ni ne znam kockati, znam jedino uplatiti listić za lutriju, kao i drugi. Riječ je o čovjeku manijaku koji je izgubio kompas i meni ga je, iskreno, žao. Mislio sam da je to dobroćudna osoba koja želi pomoći, a sada me mjesecima zastrašuje, te mi prijeti da će me likvidirati i da neću ni znati tko me zgazio automobilom. Mjesecima me terorizira, zastrašuje i pokušava me difamirati. Prešao je sve ljudske i normalne granice - izjavio je Uranija navodeći kako će cijeli slučaj idući tjedan prijaviti USKOK-u, jer je riječ o čovjeku koji osim njega "kamatari" i druge, te će od policije zatražiti zaštitne mjere.

28. travanj 2024 02:24