StoryEditorOCM
4 kantunaSTANJE U BOLNICI

Ravnatelj Čulina: Samo je jedna liječnica od četiri doktora u samoizolaciji. Dr. Nakić me uvjerio da ne treba biti, a i ostalih 11 djelatnika! 

Piše Ivica Nevešćanin
19. ožujka 2020. - 11:13

Od četiri liječnika i 11 djelatnika zadarske bolnice koji su u zadnja dva tjedna boravila u inozemstvu, samo je jedna liječnica u samoizolaciji. Za ostale liječnike i djelatnike za tim nije bilo potrebe, kazao je ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina.

Na pitanje novinara Slobodne Dalmacije je li on unatoč tome tražio da liječnici ipak idu u samoizolaciju, je o nekima se od njih, poput dr. Darija Nakića, piše da je na putu iz Malte bio na aerodromu u Beču, ali da nije bio u samoizolaciji, Čulina je rekao da za tim nije imao razloga.

- Provjerio sam njega i druge, svi su oni dobili potvrde od sanitarnih službi prilikom ulaska u zemlju da mjere samoizolacije nisu potrebne. Uvjerili su me da te mjere nisu potrebne – odgovorio je.

Čulina je rekao da je tijekom srijede u bolnici uzeto sedam briseva osoba za koje se sumnja u zarazu, ali je samo jedna bila pozitivna. Mlađi muškarac iz Zadra je smješten u karantenu zadarske bolnice, ima blage simptome, temperaturu i grlobolju. Od početka izbijanja pandemije zadarska je bolnica napravila 16 briseva, pozitivna su bila dva pacijenta.

- Od tih sedam uzetih briseva u srijedu, četiri su bila negativna, jedna pozitivna, a za dva brisa još uvijek čekamo rezultate. Dodao je ravnatelj zadarske bolnice.

28. travanj 2024 07:03