StoryEditorOCM
4 kantunaLUZ TRAŽI RAVNATELJA

Rade Fain: ‘Poništili smo natječaj jer nije bio usklađen s Zakonom o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Novi natječa ide za dan-dva...‘

Piše IN
21. travnja 2022. - 14:19

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar (LUZ) poništilo je natječaj za ravnatelja te državne ustanove zbog formalnih razloga, potvrdio nam je Rade Fain, predsjednik natječajne komisije za izbor ravnatelja i predstavnik član LUZ-a u Upravnom vijeću.

- Nakon što smo iz naše pravne službe upozoreni da raspisani natječaj ima formalne manjkavosti, danas smo održali konzultacijsku sjednicu Upravnog vijeća na kojoj smo donijeli odluku o poništenju natječaja. Naime, tekst natječaja nije bio usklađen sa Zakonom o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Taj je zakon donesen 31. srpnja 2021. godine, dakle nakon što je bio raspisan natječaj na kojem je bio izabran bivši ravnatelj gospodin Robert Škifić – kazao nam je Fain.

- Odlučili smo za poništenje natječaja jer nismo željeli da jedna neusklađenost sutra opterećuje našu odluku o izboru novog ravnatelja. Ne želimo da se za izborom ravnatelja vuku nepotrebni repovima, a istovremeno želimo da svi kandidat budu ravnopravni u postupku izbora sukladno zakonskim uvjetima. Novi natječaj će biti raspisan za dan ili dva te će u potpunosti biti usklađen sa statutom LUZ-a i zakonom, dodao je Fain. Svi drugi uvjeti natječaja ostat će isti, što znači da će kandidati imati rok za prijavu od 15 dana.

- Mi smo komisija, a ne povjerenstvo, mi smo tehničko tijelo koje provodi natječaj i brinemo o njegovoj formalnoj valjanosti. Naš prijedlog ide na odluku Upravnom vijeću, a odluku Upravnog vijeća na koncu mora potvrditi ministar Oleg Butković. Dakle, još je dug put do izbora novog ravnatelja – poručio je Rade Fain, kojem društvo u tročlanoj komisiji još prave Željko Lončar kao predstavnik Zadarske županije te Boris Fantulin, predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Prema neslužbenim informacijama, na poništeni natječaj javilo se pet kandidata: Đoni Štambuk, vršitelj dužnosti ravnatelja LUZ-a, Roberto Motušić, direktor Tankerkomercove marine u Zadru, Petar Strmota, bivši načelnik pomorske i aerodromske policije, Andro Magić, bivši načelnik Općine Pašman te pomorski kapetan Antonio Tudorović.

28. travanj 2024 06:30