StoryEditorOCM
4 kantunaUBOJICA JE SA MJESTA ZLOČINA POBJEGAO MOTOROM

Prša: Osumnjičenik inače ima gustu crnu kraću kosu, a nakon zločina izbrijao je glavu na ćelavo i na taj način je htio pobjeći iz Hrvatske

Piše Ana Franić
28. lipnja 2018. - 21:17
žprša2

- Kriminalističko istraživanje povodom ubojstva i pokušaja ubojstva na Zrću još je u tijeku, a vjerujemo da će uhićeni osumljičenik u zakonskom roku, sutra do 9.30 sati biti odveden u pritvorsku policijsku jedinicu u Gospiću. Prema kriminalističkom iskustvu ne očekujem od njega da će nam nešto reći. Pretpostavljam da će se braniti šutnjom, rekao je Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije u četvrtak popodne ispred Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone u Zadru. Prša je istaknuo kako osumnjičenik inače ima gustu crnu kraću kosu, a nakon izvršenja djela izbrijao je glavu na ćelavo i na taj način je htio izmaknuti policijskim službenicima.

Kako je zamjenik Prša objasnio, provodi se ispitivanje osumnjičenika, provest će se četiri ispitivanja svjedoka kao dokazne radnje i dva prepoznavanja osumnjičenika od strane osoba koje su sudjelovale u ovom događaju, odnosno od strane 21-godišnjaka koji je lakše ozlijeđen i još jednog sudionika koji nije ozlijeđen.

- U prvih 14 sati uspjeli smo identificirati osumnjičenika, a u sljedećih 14 je pronađen i uhićen. Očekujem da će nadležno Županijsko državno odvjetništvo zatražiti određivanje istražnog zatvora jer zakonske osnove za to postoje, kazao je Prša dodajući kako motiv ovog kaznenog djela još ne znaju.

- Bojim se da će to biti teško doznati. Za sada znamo da je bilo naguravanja i ružnih međusobnih pogleda, a u pozadini sukoba je daleko nešto ozbiljnije. Hoćemo li uspjeti utvrditi motiv neznam, ali najvažnije je da smo uhitili počinitelja i da ćemo ga privest pred lice pravde, rekao je Prša.

- Uhićenik je sa mjesta događaja pojegao motorom kojim je upravljao britanski državljanin, koji nije bio uključen u sam događaj. Vjerujemo da nije znao što se dogodilo nego da mu je izašao u susret, objašnjava Prša dodajući kako oružje za sada još nije pronađeno.

- Pretpostavljamo da je nož nakon počinjenja ubojstva odbacio ili prikrio. Pokušat ćemo doći do adrese gdje je on boravio na području grada Novalje, u apartmanskom naselju Gajec te pretražiti mjesto gdje je boravio.

Hrvatska policija u kontaktu je sa britanskim kolegama te će pokušati od njih dobiti određene informacije. Prša je rekao kako je moguće da će biti još uhićenih, ali to će ovisiti o daljnjem razvoju kriminalističke istrage.

 

28. travanj 2024 07:27