StoryEditorOCM
4 kantunaOŠ PETRA PRERADOVIĆA

Predstavljena prigodna marka, žig i omotnica za 200. rođendan velikog književnika

Piše A.F.
20. travnja 2018. - 16:40
skola1

Knjižnica Osnovne škole Petra Preradovića u petak je bila dupkom puna zbog obilježavanja 200. rođendana Petra Preradovića. Program su otvorili dječja klapa Preradović, vokalni sastav Petrovke i Ema Lakić na violončelu koji se izveli Preradovićevu pjesmu "Miruj, miruj, srce moje".

- Spomen na Petra Preradovića nastao je na inicijativu zadarskog ogranka Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog filatelističkog društva Zadar. Odlučili smo zajedno obilježiti 200. obljetnicu rođenja Petra Preradovića, a mi ove godine slavimo i 65 godina otkako naša Osnovna škola nosi njegovo ime te kao spomen planiramo u rujnu izdati i monografiju o školi, rekla je Stanka Pera–Martinac, ravnateljica OŠ Petra Preradovića.

Učenice Antonia Vrdoljak, Dijana Burčul, Marta Šarić i Anamarija Rogić pročitale su svoja pisma Preradoviću, a predstavljena je i prigodna marka, žig i omotnica o 200. obljetnici rođenja Petra Preradovića. U suradnji s Hrvatkom poštom izdano je 100 tisuća primjeraka marke s likom Preradovića koja je u četvrtak puštena u promet.

U ponedjeljak, 23. travnja u poštanskom uredu na Poluotoku koristit će se prigodni žig kao spomen na Petra Preradovića.

04. lipanj 2024 01:25