StoryEditorOCM
4 kantunaMILANOVIĆ U ZEMUNIKU

Predsjednik komentirao spornu izjavu o abortusu: Žena je ta koja se pita. Srednji prst može biti duhovit ili vulgaran, ali je uvijek metoda borbe!

Piše Iva Ivanac
19. lipnja 2020. - 14:20

Srednji prst nekadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojeg je podigla u znak protesta Miroslavu Škori i njegovoj izjavi kako bi se "silovane žene koje zatrudne oko abortusa trebale dogovoriti s obitelji" bila je i tema razgovora predsjednika RH Zorana Milanovića koji je u petak stigao u Zemunik u vojarnu 'Pukovnik Mirko Vukušić' na svečanost dodjele letačkog znaka pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). 

Milanović nije želio davati podršku ili kritizirati izjave političara oko pitanja pobačaja jer, kako kaže, čuva svoju neutralnu poziciju za vrijeme predizborne kampanje.

- Moj stav o tom pitanju je otprije poznat, pravo na izbor nije samo tehničko pravo, već je kompleksna stvar. Žena je ta koja se pita. Poštujem i konzervativnije stavove, no s njima se ne slažem i smatram da negdje treba postojati granica, kazao je Milanović dodajući kako je pokazivanje srednjeg prsta uvijek metoda borbe i da ga se treba gledati u tom kontekstu.

- Srednji prst mi ne znači ništa, on može biti duhovit, može biti vulgaran. Ovisi o kontekstu, kazao je Milanović dotičući se i teme istrage dviju zrakoplovnih nesreća u kojoj su živote izgubili bojnik Marin Klarin, natporučnik Tomislav Baturina te natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić

- Vjerujem kako ćemo uskoro imati više saznanja, ali ako će istraga biti prava, onda će biti i neovisna naročito u ovakvim situacijama u kojima nitko nema nikakve motivacije da zataškava stvari ili da istragu usmjerava prema određenom željenom zaključku. Zrakoplovne istragu dugo traju i jako su rigorozne, rekao je Milanović dotičući se i povećanja broja pozitivnih pacijenata na koronavirus.

- Ublažavanje i ukidanje mjera bio je u trenutku kada se broj zaraženih kretao na oko 12 pacijenata dnevno. Vidjet ćemo kako će se broj zaraženih kretati ovih dana, ali bojim se da povratka nema. Ne možemo se vraćati na ono što je bilo ranije, takva vrsta zatvaranja države je bila reakcija straha, reakcija na nepoznato, nešto novo i prijeteće, a sada znamo koliko je to opasno te ćemo se na kraju vratiti na ono što smo govorili od prvog dana, a to je zaštita starijih i bolesnih, kazao je predsjednik Milanović koji je u Zemuniku boravio zajedno s državnim tajnikom Ministarstva obrane Tomislavom Ivićem, načelnikom glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem i zapovjednikom HRZ-a, generalom Michaelom Križanecom

Letački znak pilota HRZ-a u petak je dodijeljeno osmorici pilota među kojima je najbolji polaznik obuke bio kadet Antonio Donadić

26. travanj 2024 07:38