StoryEditorOCM
4 kantunaMPB REAGIRA

Pozivati turiste na bojkot Zadra, tužiti Zadar Europskoj komisiji, objavljivati potpune nesuvislosti... Radeti je potrebna stručna pomoć

Piše Zadarski.hr
5. veljače 2024. - 10:36

Nakon što je Daniel Radeta na više adresa Europske unije poslao svoju predstavku zbog murala na Bulevaru i drugih fašističkih obilježja u javnom prostoru Zadra, oglasio se županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti. 

"Na vrijeme sam javnost upozorio da Radetine namjere nisu čiste i da ne treba pridavati pozornost njegovim performansima. Sad je više nego očigledno iz priloženog da je čovjek pukao pod pritiskom i da mu je potrebna stručna pomoć.

Pozivati turiste na bojkot Zadra, tužiti Zadar Europskoj komisiji, objavljivati potpune nesuvislosti... Do svega toga je dovelo pridavanje pretjerane pozornost njegovim nebulozama.

Zadar nije u opasnosti ni od kakvog galopirajućeg fašizma nego od galopirajuće Radetine gluposti kojom bi se nakon ovakvih poteza i objava trebao napokon ograditi i sam SDP. Intenzitet represije i prijetnji kojima smo izloženi mi a u koje su uključene i okupirane institucije nije za usporedbu s Radetinim "slučajem". Pa je l‘ mi naričemo, pričamo kako nam je, ženama, djeci, pucamo pod pritiskom...?

Ako se pitate kako nam je, hvala na pitanju, odlično. Borimo se i borit ćemo se žestoko a što nas budu više pritiskali još žešće. To je obveza koju smo preuzeli ulaskom u javni prostor obećavši da ćemo se boriti za javni interes.

Radeta očigledno ne doživljavaju tako obvezu javnog djelovanja. Njihova stremljenja su fokusirana ka stranačkim i osobnim rejtinzima pri čemu je spreman na sve pa i na ovo lešinarenje kojem svjedočimo. Diskurs mu je provokacija, prizemni performansi, potpuno puknuće pod iti najmanjim pritiskom."

26. travanj 2024 17:08