StoryEditorOCM
4 kantunaDOBRA VIJEST ZA SVE U POTREBI

Posudionica medicinskih pomagala bogatija za 20 kreveta

Piše Maja Radić i Zrinka Rupić
19. svibnja 2017. - 00:15
posudi

Posudionica medicinskih pomagala Zadar od jučer je bogatija za više od 20 kreveta koje im je donirala Opća bolnica Zadar.

Mjesto je to na kojem svi građani Zadarske županije, uz odgovarajuću medicinsku dokumentaciju i bez ikakve naknade, mogu na neograničeno posuditi potrebna pomagala. Posudionica je pokrenuta prošle godine na inicijativu Grada Zadra u suradnji s Ligom protiv raka Zadar, Domom za odrasle osobe sv.Frane, Volonterskim centrom i Caritasom, a sve to s ciljem otvaranja centralnog mjesta na kojem se će evidentirati sva pomagala i korisnici.

- Većina pomagala dolazi od samih građana, ali i od raznih ustanova i uglavnom su to korištena pomagala zbog čega ne uzimamo nikakvu naknadu. Broj korisnika nam se od prošle godine povećao, a puno je onih koji su na listi čekanja-rekla nam je zaposlenica Posudionice Ivana Matulić, koja naglašava da je još uvijek tri puta više korisnika nego donatora, a problem je i prijevoz za one izvan grada.

Zbog malih donacija pomagala su dostupna samo građanima Zadarske županije, a među najtraženijima su bolnički kreveti, invalidska kolica, hodalice, toaletne stolice i štake koje su dostupne svim dobnim skupinama.

-Osim pomagala građani mogu također dobiti i pelene, zavoje i druge medicinske materijale koji im mogu pomoći u njezi. Te stvari su dosta skupe i ljudima je teško odvojiti se od njih, ali ih mogu donirati i uzeti nazad kada im bude potrebno-istaknula je Matulić.

Svi građani koji žele pomoći svoje donacije mogu odnijeti na adresu Obala kneza Branimira 18 ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8:30 do 12:30 te utorkom i četvrtkom od 16:00 do 20:00.

 

26. travanj 2024 22:47