StoryEditorOCM
4 kantunaZAŠTO RAVNATELJICA NARODNOG MUZEJA RENATA PEROŠ VOLI MLATITI PRAZNU SLAMU

Pišući hvalospjeve o samoj sebi u trećem licu i predstavljajući se kao "medijska mučenica", zapravo skiriva potkapacitiranost za posao koji radi i odgovornost koju ima kao politička osoba na čelu javne ustanove!

16. rujna 2019. - 22:43
promocija_magistara2-011014

U očitovanju upućenom Pupić Bakraču ravnateljica Peroš ističe kako je Slobodna Dalmacija na temelju njegovih "zlonamjernih i neistinitih informacija" u članku objavljenom 19. srpnja na Zadarskom.hr prenijela "niz neosnovanih, lažnih informacija i optužbi protiv Narodnog Muzeja Zadar, a sve s ciljem da se u javnosti stvori slika koja nipošto ne odgovara istini".

OTKRIVAMO: RESTORANI, KONOBE I TRGOVINE U KOJIMA JE TROŠENA REPREZENTACIJA NARODNOG MUZEJA Od 63 računa za hranu i piće u iznosu od 65 tisuća kuna, Renata Peroš je opravdala samo šest, a za ostale vrijedne 48.000 kuna razlog troška je zapravo nepoznat!

"Šteta koju ste svojim postupanjem nanijeli Narodnom muzeju Zadar je nemjerljiva, a napad na čast, ugled i dostojanstvo ravnateljice mr. sc. Renate Peroš je naprosto strašan. Naime, u navedenim člancima Slobodna Dalmacija na temelju Vaših laži i neistinitih informacija, jasno i nedvosmisleno izražava govor mržnje, a javnost potiče i poziva na nasilje i mržnju prema gospođi Renati Peroš, te insinuira da je od strane Renate Peroš počinjeno nekakvo kazneno djelo, a nije!" - piše među ostalim u svom dopisu ravnateljica Peroš.

Podsjetimo, Zadarski.hr je 19. srpnja, kao i neki drugi mediji u Zadru, objavio javno priopćenje Marka Pupića Bakrača, pod opremom "MARKO PUPIĆ BAKRAČ: ŽUPAN TREBA SMIJENITI UPRAVNO VIJEĆE NARODNOG MUZEJA Imam račun sa škampima i ostalim delicijama te vrhunskim vinima na račun Narodnog muzeja. Upozoravam vlasnike restorana da obuče osoblje kako se službene kartice ne mogu koristiti za plaćanje privatnih prežderavanja i oblokavanja!".

Nakon toga, 22. srpnja objavili smo razgovor s Pupić Bakračem pod opremom "ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK I DRŽAVNI INSPEKTOR MARKO PUPIĆ BAKRAČ U RATU PROTIV 'LOKAČINE I ŽDERAČINE' RAVNATELJICE NMZ RENATE PEROŠ Plaćanje privatnih troškova službenom karticom je kazneno djelo i ugostitelj ga je dužan prijaviti policiji! Neki mediji su prestali pisati o Peroš kad im je dala novac za reklame!".

U svom očitovanju Pupić Bakraču, kao i u javnom priopćenju upućenom u ponedjeljak, ravnateljica Peroš ni na jednom mjestu ne navodi koje su to neistinite i lažne informacije objavljene, niti je ponudila kontraargumentaciju u vidu demantija za to što tvrdi. Isto vrijedi i za ocjenu ravnateljice o navodnom govoru mržnje, još jednom potpunom nonsensu, ali i dokazu da ravnateljica Peroš, pišući hvalospjeve o samoj sebi u trećem licu i predstavljajući se kao "medijska mučenica", obožava mlatiti praznu slamu, ne bi li tako prikrila potkapacitiranost za posao koji radi i odgovornost koju ima kao politička osoba na čelu javne ustanove.

28. travanj 2024 00:00