StoryEditorOCM
4 kantunaPOKRETAČ GARDEN FESTIVALA, NICK COLGAN SA SUPRUGOM NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Odbio stišati glazbu u "Gardenu", pa svezali njega i suprugu i odveli ih u postaju!

4. listopada 2017. - 10:40
nick_charlotte_colgan3-1506

- No, I dont feel guilty - rekao je nekadašnji dugogodišnji producent grupe UB40 i pokretač svjetski poznatog Garden festivala, 55-godišnji Nick Colgan sa optuženičke klupe Općinskog suda u Zadru gdje se našao u utorak zbog incidenta s kraja ljetne sezone 2013. godine.  Tada je u svom poznatom lounge klubu "Garden" u Zadru odbio stišati glazbu i otići u policiju zbog čega su ga "plavci" uz primjenu zahvata "ključ na lakat" polegli na pod i stavili mu lisice. Uz njega se na optuženičkoj klupi našla i njegova 44-godišnja supruga Charlotte Colgan koja je, kako bi ga "spasila", vukla jednog od policajaca Prve policijske postaje u Zadru za ramena, no na koncu je i ona svezana, te odvedena u policijsku postaju.

- Ne osjećamo se krivima. Obranu ćemo iznijeti na kraju dokaznog postupka - ponovili su izjašnjavajući se o krivnji poznati supružnici nakon što im je sudski tumač za engleski jezik pročitao optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO) kojom se terete za kazneno djelo protiv javnog reda i mira, prisilom prema službenoj osobi u pokušaju. Zbog ljetnog incidenta tužiteljstvo je za Colgana zatražilo uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine, a za njegovu suprugu Charlotte osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Prema navodima iz optužnice, incident se u odigrao 29. rujna 2013. godine oko 2.50 sati kada je policija intervenirala u "Gardenu" zbog dojave o preglasnoj glazbi. Nakon što su mu izdali zapovijed da ugasi glazbu jer je klub imao dozvolu za puštanje glazbe do ponoći, Colgan je to odbio učiniti, kako se navodi, pod utjecajem alkohola neutvrđene koncentracije.

Vidjevši da je pod znatnim utjecajem alkohola, troje policajaca je, prema navodima optužnice, pozvalo pojačanje pa su u "Garden" došla još tri policajca. Kada je Colgan po njihovoj zapovijedi odbio ući u policijsko auto, dvojica policajaca su ga prisilno uvela i posjela na sjedište. No Colgan je, iskoristivši njihovu trenutnu odsutnost, samovoljno izašao iz automobila, i pri tome s obje ruke u predjelu prsa odgurnuo jednog od njih zbog čega ga je drugi morao obuzdati primjenom sredstava fizičke prisile.

U tom je trenutku do jednog od policajaca došla i Colganova supruga Charlotte koja je policajca okrenutog leđima rukama uhvatila za ramena i povlačila unatrag kako bi supruga oslobodila iz policijskog hvata, što joj, kako stoji u optužnici, nije uspjelo. Nakon toga su je, kako se navodi, morali prisilno obuzdati, primjenom sredstava fizičke prisile.
Colganov odvjetnik Smiljan Bakočević naglasio je kako Nick Colgan nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, te da je za "istu stvar" već oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru.

- Nakon što se pribavi prekršajni spis utvrdit će se da je za isto ovo djelo optuženi već oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru. Riječ je o istovrsnom djelu slijedom čega se optuženom ne može ponovo suditi – rekao je Bakočević nakon čega je sudac Ivan Marković novu raspravu zakazao za 15.studenog kada će se saslušati očevici događaja. 

Policajci su tijekom istrage posvjedočili kako su sporne večeri Colganu u više navrata izdali zapovijed da pođe s njima u postaju kako bi mu izdali obavezni prekršajni nalog na što se on, kako su rekli, uporno oglušivao. 

28. travanj 2024 11:17