StoryEditorOCM
4 kantunaJE LI NAMJEŠTEN NATJEČAJ ZA ODGOJITELJA U ĐAČKOM DOMU?

Od 72 kandidata izabrana profesorica hrvatskog jezika! Ravnatelj Đula: Sve je po zakonu!

Piše L.B.
13. prosinca 2017. - 22:15
Jasminka Adžić Sikirić

- Cijeli postupak natječaja proveden je regularno i u skladu sa zakonom – pravdao se u srijedu ravnatelj zadarskog Srednjoškolskog đačkom doma Ivan Đula, kojega je dan ranije „prozvala“ županijska vijećnica Jasminka Adžić Sikirić (Živi zid). Ona je upozorila da je Dom raspisao natječaj za primanje dva odgajatelja, da se javilo 72 kandidata od kojih je više od polovice imalo odgovarajuću spremu, no da je na natječaju primljena profesorica hrvatskog jezika.

Ravnatelj Đula ističe da su se po zakonu na natječaj mogli javiti „svi profili stručnih sprema prosvjetnog smjera s položenim pedagoško-psihološkim predmetima“, zbog čega „zapošljavanje profesorice hrvatskog jezika na mjesto odgajatelja nije sporno.“

Od 72 kandidata, ravnatelj Đula izabrao je dvije ženske osobe. Na pitanje koliko je kandidata, od prijavljenih 72, zadovoljavalo uvjete natječaja, Đula je odgovorio da su ih zadovoljavali svi. Prema kojem kriteriju je onda izdvojio dvije osobe, Đula nije precizno odgovorio.

- Svi su zadovoljavali kriterije. Na meni je bilo da izaberem dva kandidata i predložim ih Domskom vijeću – kazao je Đula.

Apsurd se nastavio na sjednici Domskog odbora. Sedam članova odbora glatko je prihvatilo prvu kandidatkinju, profesoricu hrvatskog jezika, i ona je dobila posao odgajatelja na neodređeno vrijeme.

No druga kandidatkinja nije prošla, radilo se također ženskoj osobi, no ona je završila studij pedagogije i geografije.

- Ja sada sam imam dvije opcije. Prva je poništiti cijeli natječaj, a druga je da umjesto kandidatkinje koju domski odbor nije prihvatio izaberem nekoga od preostalih 70 kandidata, što nije teško jer svi zadovoljavaju uvjete – kazao je Đula.

Što nije „štimalo“ sa drugom kandidatkinjom, nije poznato. Đula je na to odbio odgovoriti, kao i na pitanje koliko je članova Domskog odbora, kojih je sedam, glasalo da se nju primi, a koliko ih je bilo protiv.

Od sedam članova odbora, tri su predstavnici osnivača, dakle Zadarske županije – Josip Bralić, koji je i predsjednik odbora, Stipica Radoš iz Gimnazije Vladimira Nazora, te Renata Vuksan, inače pomoćnica pročelnika županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivana Šimunića.

Tri člana su iz Doma, a jedan je predstavnik roditelja.

26. travanj 2024 07:38