StoryEditorOCM
4 kantunaEPILOG LJETNOG OBRAČUNA BAD BLUE BOYSA U APARTMANU NA PAGU

"Nije dokazano da smo Pongracu pucali u usta iz plinskog pištolja!"

17. listopada 2017. - 00:45
a6bf679dd949a5aanovalja

Smatrajući kako nije uopće dokazano da su početkom srpnja u ranim jutarnjim satima iz plinskog pištolja ranili prijatelja Vedrana Pongraca (19) pucajući mu u usta u apartmanu u Novalji, Zagrepčani Stjepan Jakovljević (25) i Denis Veljković (20) žalili su se na rješenje zadarskog tužiteljstva o provođenju istrage zbog pokušaja ubojstva. Putem odvjetnika Tomislava Grahovca i Tonija Ivandića u žalbama su naveli kako im se na teret im stavlja sa su postupali s namjerom da usmrte Pongraca, a da pritom nije uopće utvrđeno tko je držao pištolj, tko je ispalio jedan metak, o kakvom se pištolju radi, kao i mjesto počinjenja kaznenog djela.

- Iz dokaza ne proizlazi niti jedan indicij da bi osumnjičenici postupili na način kako im se to stavlja na teret - navode njihovi odvjetnici. Sutkinja istrage Dijana Grancarić međutim nije uvažila njihove žalbe smatrajući da je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO)pravilno ocijenilo kako na strani osumnjičenika egzistira osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo ubojstva u pokušaju radi čega je i donijeto rješenje o provođenju istrage.

- To primarno proizlazi iz sadržaja liječničke dokumentacije koja se odnosi na ozljede koje je zadobio Vedran Pongrac, osobito iz sadržaja otpusnog pisma, te sadržaja zapisnika o očevidu iz kojeg nesporno proizlazi da su upravo u apartmanu u Novalji, Orlje 54., utvrđeni tragovi krvi, da je tamo pronađen pištolj, te da je neupitno da su upravo osumnjičenici i žrtva zajedno boravili u tom apartmanu - navodi sutkinja istrage dodajući kako se sve to potkrjepljuje i sadržajima službenih zabilješki sastavljenih po policijskim službenicima povodom obavljenih obavijesnih razgovora.

Trojac je ljetovao u zajedničkom apartmanu u Novalji gdje su vrijeme uglavnom provodili na popularnom Zrću. Kobne subote u ranim jutarnjim satima izbila je svađa, a potom je došlo i do fizičkog obračuna. Jedan od njih je tada odlučio sve okončati oružjem te je Vedranu pucao u usta. Iako su prve informacije govorile da je teško ranjen, u zadarskoj Općoj bolnici gdje je hitno prevezen, utvrđena mu je prostrijelna rana na desnoj strani obraza koja je karakterizirana kao lakša ozlijeda.

Dok se Pongrac uz čuvanje policije oporavljao u zadarskoj bolnici, Jakovljević i Veljković su nestali, te je za njima bila raspisana intenzivna potraga, pogotovo na otoku Pagu, te na području Zagreba. Nakon što su uhićeni u pritvoru su proveli mjesec dana. Vedranov otac novinarima je tada ispričao da je njegov sin bio navijač Dinama i pripadnik skupine BBB, a ispostavilo se da su navijači BBB-a bili i Jakovljević i Veljković. Rekao je i da je njegov sin završio školovanje za pomoćnoga kuhara te da je, po završetku škole, pokušavao pronaći posao. Što je bio uzrok njihove svađe i dalje nije poznato.

27. travanj 2024 13:30