StoryEditorOCM
4 kantunaTRGOVCI NAS DERU

Naša čitateljica nam je poslala cijene: u Zadru se za kilogram bakalara plaća od 36 do 58 eura, a nećete vjerovati koliko to košta u Švicarskoj

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2023. - 21:27

Nakon što smo objavili tekst o cijenama bakalara u Zadru, javila nam se naša čitaeljica koja živi u Švicarskoj i upoznala nas s cijenama iz te visoko razvijene zemlje. Zaključak je isti: trgovci nas deru! 

Kratka analiza ponude bakalara u našim najvećim trgovačkim lancima pokazuje da se cijena sitnog bakalara (sušeni, nevakuumiran) kreće od 35.99 do 40,99 eura, dok je cijena bakalara A klase (vakuumirani) u prosjeku od 42,99 do 47.99 eura, dok se u nekim trgovinama prodaje za 58,99 eura ili 444 kune.

Evo što piše čitateljica Zadarskog.hr.

-Čitam na Vašem portalu i blago rečeno, šokirana sam cijenama sušenog bakalara (i ne samo bakalara) u Zadru i Hrvatskoj općenito. Vidjela sam da se javio netko iz Hamburga s tamošnjim cijenama pa da ne bi bilo "to je Hamburg, blizu je Norveška, a mozda ga i sami proizvode", šaljem cijene iz Švicarske koja, kao što je poznato, nema more i dosta je udaljena od Norveške. Cijene su kao što vidite vrlo pristupačne, a za Badnjak su redovito na akciji mada i inače nije skupo, a ne kao u Zadru baš onda skuplje jer se puno kupuje pa da se više i zaradi. Trebalo bi takve stvari česće objavljivati da ljudi postanu svjesni koliko ih deru, nažalost. Lijepi pozdrav od čitateljice Zadarskog iz Švicarske.

27. travanj 2024 08:54