StoryEditorOCM
4 kantunaLOPOV IZ ULICE FRANKA LISICE NIJE IMAO SREĆE

Naletio je na "zadarskog superpolicajca" - pljačkaša je zaustavila ophodnja višestruko nagrađivanog policajca Tomislava Jovića

Piše Zadarski.hr
12. siječnja 2017. - 10:09
policijska_patrola4-120315

Serijski provalnik, 41-godišnji I.M. iz okolice Zadra ovog puta nije imao sreće: u novu je pljačku u Ulici Franka Lisice krenuo baš u kvart kojega pokriva višestruko nagrađivani zadarski policajac Tomislav Jović! Uhvaćen na djelu, nakon što je, uz prijetnju nožem 37-godišnjoj zaposlenici, ukrao nekoliko tisuća kuna naletio je baš na Jovića i njegovog kolegu Krešimira Čulinu.

Nakon što su od njega zatražili da stane, I.M. je nožem po ruci lakše ozlijedio Tomislava Jovića i dao se u bijeg. Uspio je doći do Ulice Mate Ujevića gdje su ga Jović i Čulina sustigli i zaustavili.

Policajac Jović je zadarskoj javnosti poznat iz slučaja u kojemu je 2014. godine Zlatko Svirčić iz pištolja izrešetao Marina Orlovića, supruga svoje bivše žene. U toj je pucnjavi teško ozlijeđeno i tada desetomjesečno dijete čiji je život spašen upravo zahvaljujući brzoj intervenciji policajca Jovića i njegovog tadašnjeg kolege Miroslava Ušljebrke. Dobili su i posebno priznanje "Ponos Hrvatske".

Prije tog dramatičnog događaja, Jović i Ušljebrka su dobili pohvalnicu ministra unutarnjih poslova za intervenciju u "Slučaju pljačkaša s gumenom maskom" kada su pucnjevima u automobilske gume zaustavili bijeg pljačkaša mjenjačnice.

U jučerašnjoj akciji,  serijski provalnik je konačno dolijao - naletio je na zadarskog "superpolicajca" koji je u nekoliko navrata  već hvatao provalnike za vrijeme ili odmah nakon počinjene pljačke.


 

27. travanj 2024 08:47