StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO ŠEFA KRIMA

Musap: Žele diskreditirati mog prijatelja Boru Mršića! Milinković: To su moji prijatelji! Policija u offu: Nitko sa snimke nije pod krim istragom!

Piše Ivica Nevešćanin, Iva Ivanac
11. veljače 2021. - 09:46

Bepo Matešić pjeva "O sole mio", Mladen Grdović za stolom, a u njegovom društvu sjede Bore Mršić, šef kriminalističke policije PU zadarske, Igor Musap, vlasnik hotela Zadar i poduzetnik Nikša Milinković. U jednom trenutku, poneseni pjesmom, Milinković i Musap se dižu na noge i grle, a Musap jednom rokom tapše Boru Mršića koji je ostao za stolom...

Tako, ukratko, izgleda video snimak dug 26 sekunda koji je u srijedu kasno navečer medijima poslao Marko Pupić Bakrač, vijećnik Akcije mladih u skupštini Zadarske županije, uz poruku: „Molim vas da objavite ovu snimku na kojoj je načelnik krima Bore Mršić da se vidi s kim se druži i šuruje. Snimka govori sve sama za sebe. Ja bih samo dodao: Poštovani kolege policajci da li vas je sram? Mene kao inspektora RH i te kako jest.” 

„Video već neko vrijeme kruži po Zadru. Snimljen je u vrijeme kada je Bore Mršić načelnik krim policije. Video je već izazvao brojne trzavice u redovima policije, a nakon će objave će izazvati još veće – kazao nam je u četvrtak ujutro Pupić Bakrač koji nije znao reći kada je točno snimka nastala.

A snimka je nastala 20. studenoga prošle godine u hotelu Zadar u vlasništvu Igora Musapa povodom proslave njegovog rođendana.

- Ovo, na žalost, nije prvi pokušaj diskreditiranja tog čovjeka – kazao nam je Igor Musap, vlasnik hotela Zadar.

- Bore Mršić je moj prijatelj. Ponosan sam na njega i na posao koji i kako radi. Ja sam rođen 20. studenoga 1971. godine i to je snimka s moje rođendanske zabave prošle godine. U to vrijeme na snazi nisu bile nikakve epidemiološke mjere, nije prekršena nikakva zakonska odredba, nije napravljeno ništa loše. Ja sam Arbanas, a Bepo i Mladen su moji prijatelji. Ništa se loše nije dogodilo – govori Musap i naglašava kako je dobar i s Markom Pupićem Bakračem kojeg je upoznao kao inspektora ribarstva još dok je radio u Adriji.

- Ne znam zašto Marko to radi i zašto šalje takve snimke. Ponavljam, mi smo svi prijatelji i ja sam ih pozvao na proslavu rođendana. Nikad nisam kršio epidemijske mjere. Moj hotel, restoran i kafić danas ne rade – kazao nam je Musap i na kraju nas zamolio da mu pošaljemo video snimak.

- Taj snimak nemam, a kako je ipak riječ o mom rođendanu, volio bih je imati za uspomenu.

Nazvali smo i Nikšu Milinkovića.

- Ne znam što bih komentirao. To su moji prijatelji i to se ne krije – kazao nam je Milinković koji je javnosti postao poznat zbog spora oko zemljišta kojeg već desetak godina vodi protiv Grada Zadra, zbog čega su u mandatu Zvonimira Vrančića bili organizirani i prosvjedi ispred zgrade gradske uprave.

- Kad je točno zabava održana ne mogu se sjetiti, ali mislim da je bio Musapov rođendan krajem prošle godine – kaže Milinković dodajući da sudski spor s Gradom Zadrom još uvijek nije riješen.

Do zaključenja ovoga teksta iz policije nismo dobili komentar video snimka. 

image
Načelnik krima Bore Mršić na zabavi
Privatni Album

U policijskim krugovima međutim snimku ne smatraju nikakvom novinom jer je već bila objavljena na društvenim mrežama, točnije na Instagram profilu jednog od sudionika zabave. Prema neslužbenim informacijama, policija ne provodi nikakve istrage protiv Musapa i Milinkovića, niti se protiv njih u tijeku neki kazneni postupci. Štoviše, smatraju da je jedini cilj, što Pupić Bakrač i ne krije, kompromitacija Bore Mršića, u što se u zadnje vrijeme upregli neki lokalni mediji i političari koje je Bore Mršić istraživao i na temelju čijih istraga su zaradili kaznene prijave i pravomoćne optužnice.

Državno općinsko odvjetništvo je nekidan upravo Pupića Bakrača optužilo za prijetnje upućene preko Facebooka zadarskom županu Božidaru Longinu u slučaju „kineski ražanj”. Ispada tako da najviše problema s policijom i pravosuđem među osobama na snimci ima pjevač Mladen Grdović, o čijim je problemima u prometu, s alkoholom, obiteljskim nasiljem i brakorazvodnom parnicom, javnost već dobro upoznata...

23. travanj 2024 11:34