StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI PROBLEMI

Mještani Luke na Dugom otoku zatražili pomoć od Zadarske nadbiskupije zbog "šerifovanja" svećenika koji je prije dvije godine glumio pravog policajca!

Piše B.S.
21. kolovoza 2020. - 10:43

Mještani Luke na Dugom otoku zatražili su pomoć od Zadarske nadbiskupije zbog ponašanja don Tomislava Vlahovića.

Župljani dogootočke župe Svetog Stjepana zamjerili su don Vlahoviću “šerifovanje”.

Navode kako je u vrijeme korone bez pitanja u svećenićku zgradu doveo 40 mladih ljudi iz Slavonije, a potom i odgurnuo 73-godišnju domaćicu župe Miru Šutrin jer jednom od njih nije htjela dati ključeve crkve. Svećenik je domaćici zaprijetio da je neće sahraniti, te joj poručio da ne smije više na misu s obitelji.

Zbog njegovog ponašanja na misi je, navode, od tada tek dvoje, troje ljudi, a svećenik k tome za vrijeme kiše namjerno drži prozore otvorenim zbog čega je crkva u lošem stanju.

Don Vlahović je javnosti inače poznat po slučaju iz 2018. kada je dekretom biskupa Vojnog ordinarija, kao župnik u Perušiću kod Benkovca i kapelan Policijske uprave zadarske razriješen službe u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Svećenika su tada mještani Benkovca prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova da ih je iz njima nepoznatih razloga, zaustavio u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac šibensko-kninske Policijske uprave. Pritom im je, kako tvrde, prijetio batinama i privođenjem ako se ne budu ponašali u skladu s njegovim naredbama.

Dvojica mladića, Luka Ojurović (24) i Šime Miletić (21), tada su nam ispričali kako su u nedjelju, 5. studenog, oko 21.15, kad su iz Benkovca krenuli prema Lepurima, gdje jedan od njih živi primijetili kako iza njih vozi mazda svijetle boje. Kad ih je na raskrižju kod tvornice LTH zaustavila, iz nje je izašao mladi svećenik kojega su prepoznali. Imao je policijsku palicu i želio ih legitimirati. Kada su ga upitali broj značke, još im je i zaprijetio:

"Reci kolegi neka uđe u auto! Nek se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju".

Cijeli slučaj mladići i njihove obitelji prijavili i Ravnateljstvu policije i Zadarskoj nadbiskupiji, a kapelanovo razriješenje epilog je cijele priče. Na njegovo mjesto, Vojni ordinarijat imenovao je novog kapelana, don. Martina Jadreška, župniku sa zadarske Plovanije.

Slučaj je završio podizanjem optužnice protiv Vlahovića.

26. travanj 2024 18:18