StoryEditorOCM
4 kantuna"AFERA VEZ"

Marko Pupić Bakrač: "Župan Božidar Longin je već trebao biti priveden i pokrenut kazneni postupak, a trebao bi biti izbačen i iz HDZ-a!"

Piše P. O.
15. rujna 2023. - 13:51

Račun za vez županove jahte je storniran, Longin je odbio platiti i vršio pritisak na zaposlenika, a to je kazneno djelo zbog kojeg Longin treba biti priveden i protiv njega pokrenut kazneni postupak, te bi trebao biti, ako postoji minimum etike u HDZU, izbačen iz stranke. Izjavio je to Marko Pupić Bakrač na konferenciji održanoj ispred ulaza u Zadarsku županiju, a sve povodom "Afere vez" župana Božidara Longina.

- Prema svim pokazateljima, u ovom se slučaju radi o kaznenom djelu trgovine utjecajem. Longin se branio na način da je zaboravio novčanik. Nakon što je provedena istraga, zapisnik jasno sugerira da on nije htio platiti vez već je vršio pritisak da mu se vez ne naplati, zbog čega je račun strorniran. Ne znam što je gore: to što nije platio vez ili to što pokušava najprizemnijim lažima i druge uvući u laž, konkretno ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibolu. On očekuje da Škibola za njega laže. Bio je vezan dva dana, imao je sto situacija za platiti račun, samo da je to htio. Longin bi prvi trebao biti upoznat s time da je u ingerenciji ŽLU da se naplate vezovi. Tu se radi o napoleonskom sindromu, jer on smatra da kao župan nije dužan ništa plaćati, da su njegove laži dužni podupirati i drugi, to je dno dna. On je osramotio funkciju župana, Zadarsku županiju i sve nas županijske vijećnike, a na kraju krajeva i HDZ, rekao je Pupić Bakrač.

- Podnio sam prijavu Državnom odvjetništvu i policiji i jučer sam ih kontaktirao telefonski, ali do danas nisam dobio odgovor iako je situacija potpuno jasna. Božidar Longin je već trebao biti priveden i ispitan, ali nije. Očekujem da se to dogodi jer se tu nema što čekati, dapače, čekanje može dovesti do toga da neki svjedoci počnu mijenjati iskaze. Sretna okolnost u ovoj, namjernoj ili nenamjernoj trapavosti Državnog odvjetništva i policije, je to što je ravnatelj ŽLU Davor Škibola bivši policajac koji odbija sudjelovati u lažima Božidara Longina. Očekujem procesuiranje i ne samo to: očekujem da se što hitnije sastane ŽO HDZ-a i potegne stegovni postupak i izbaci Longina iz stranke. Bio je suspendiran kad je pretukao opernog pjevača, ali vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad, smatra Pupić Bakrač.

Županijski vijećnik Akcije mladih je uvjeren da je DORH trebao reagirati po službenoj dužnosti:

- To je kristalno jasno, ovo je eklatantan primjer. Pa postoje svjedoci na Istu, ali ti ljudi, koji su još u šoku zbog njegovog ponašanja, nisu ispitani! Vikao je momku koji naplaćuje vez da zna li tko je on i da neće platiti vez. Djeca u vrtiću ne lažu ovako prizemno, ali on očekuje da njegove laži podupire bivši policajac Davor Škibola. Unaprijed upozoravam na problem: u rujnu Škiboli ističe mandat ravnatelja ŽLU i ne znam što će biti s tim čovjekom. A imamo izbor između eklatantnih laži i kriminala i čovjeka koji se tome usprotivio i decidirano rekao da je župan Longin smatrao da ne treba platiti vez. Dokazi su očigledni, zaključio je Pupić Bakrač.

"Nikad nije platio ni jedan račun!"

-Postoji jedna urbana legenda koja kaže da u Zadru i zadarskom arhipelagu Božidar Longin nikada dosada nije platio privezište za svoju jahtu! Provjerio sam legendu i uvjerio se da je istinita, pa pozivam bilo koju lučku upravu i koncesionare da predoče bilo koju uplatnicu kojom je Longin platio vez za svoju jahtu. On smatra da može tako i da je to njegovo pravo. Ako se išta dobro izrodilo iz svega ovoga, onda je to što je nakon svih laži Longin platio vez za svoju jahtu u Istu putem opće uplatnice, izjavio je Marko Pupić Bakrač.

Njegove navode smo pokušali provjeriti kod ravnatelja ŽLU Davora Škibole, ali nam je rekao da tu informaciju ni saznanja o tome on nema niti ga župan Božidar Longin obavještava kamo plovi.

- Imamo 8.000 vezova u tranzitnom vezu, ne mogu znati sve račune koji se izdaju, kazao nam je Škibola.

28. travanj 2024 05:27