StoryEditorOCM
4 kantunaANKETA ZADARSKI.HR

Koji bi komercijalni sadržaj trebao biti u sklopu TIC-a?

Piše Ana Franić i Iva Ivanac
11. lipnja 2017. - 16:00
Naslovna

Šime Botica (38), turistički vodič
- Definitivno bi trebala biti gastronomska ponuda poznatih zadarskih brendova poput Maraskina, Maraske i ostalih autohtonih proizvoda kako bi se ljudi odmah susreli s našim delicijama. Također treba napraviti multimedijalni prikaz bogate povijesti grada.

Petra Gabrić (22), studentica
- Ako je to prvo mjesto na kojemu će se turisti upoznavati s gradom sasvim je logično da tamo treba biti nešto vezano uz turističku ponudu, autohtono i na višoj razini od onoga što je po štandovima.

Matea Mrcelić (23), studentica
- Nisam o tome do sada razmišljala, ali znam da su u drugim turističkim gradovima takvi prostori namijeneni turističkoj promidžbi kojom se njeguje nekakva gradska posebnost.

Dubravka Meštrović (40), novinarka
- Po mom mišljenju definitivno bi tamo trebala biti ponuda suvenira, ali ne bilo kakvih poput onih kineskih kakav je pun cijeli grad nego naših autentičnih zadarskih. Mislim da je to smjer u kojemu bi turistička zajednica trebala koristiti taj prostor.

Marija Ivanac (30), marketing stručnjak
- Mislim da bi na tom prostoru trebalo otvoriti ugostiteljski objekt sa autohtonim dalmatinskim hranom. Isto tako ne bi bilo loše da se tu mogu kupiti tradicionalni proizvodi zadarskog područja.

30. travanj 2024 11:57