StoryEditorOCM
4 kantunaANKETA ZADARSKI.HR

Kakvi su potencijali iseljeničkog turizma u Hrvatskoj?

Piše Ana Vučetić Škrbić
5. srpnja 2017. - 12:32
slika za anketu_gore

TANJA TROŠELJ MIOČEVIĆ, HRVATSKI ISELJENIČKI KONGRES Potencijalni su iznimni, ali neiskorišteni. Hrvatska se mora što prije aktivirati i okrenuti prema toj izuzetno moćnoj grupi ljudi, kao prema turistima i ulagačima.

RENATA TOMLJENOVIĆ,INSTITUT ZA TURIZAM Kroz turističke posjete, poslovne veze i kulturnu razmjenu puno je prilika za suradnju i razvoj iseljeničkog turizma. Druge su zemlje to odavno prepoznale.

ANTE RADOS, TZ GRADA ZADRA Mi smo specifična zemlja koja zbog svoje velike dijaspore ima snažan potencijal za iseljenički turizam, i to ne samo u našim ljudima nego i u onima s kojima su oni povezani.

ZVONKO MILAS, DRŽAVNI URED ZA HRVATE IZVAN RH Mladi Hrvati u dijaspori sve više razmišljaju o povratku u Hrvatsku, a turizam im je prvi na listi grana u koje žele ulagati i širiti svoju gospodarsku aktivnost.

FRANO MATUŠIĆ, DRŽAVNI TAJNIK ZA TURIZAM Ministarstvo turizma je prepoznalo ogroman turistički potencijal naše dijaspore i zato sada radimo na razvoju i promicanju iseljeničkog turizma.

28. travanj 2024 02:40