StoryEditorOCM
4 kantunaLEŠINAR S RELJE

Kafići su zatvoreni, ali nismo iznenađeni: neki je tip u Zadru kavu na automatu preko noći podigao s 3 na 8 kuna. Cijenu je prepravio kemijskom. Kul!

Piše Ivica Nevešćanin
18. ožujka 2020. - 13:58

Nismo dugo čekali na prvi slučaj nezajažljive ljudske pohlepe koja situaciju s korona virusom gleda iskoristiti za sitnu zaradu. Pronašli smo ga u trgovačkom centru na Relji, kristalni primjer beskrupuloznog lešinarenja u situaciji opće ugroze. Profit je profit, šljivi ga, a svi smo krvavi ispod kože. Tko preživi, obogatit će se.

Tamo je neki dragi gospodin, čiji aparat za kavu stoji negdje između zelene tržnice i Interspara, odlučio se malo okoristiti u skladu s mjerama prevencije protiv širenja zaraze. Odluku Županijskog stožera civilne zaštite da se zatvore kafići iskoristio je tako što je fino podigao cijenu kave s tri na osam kuna, za skoro 130 posto! Čitatelji koji su nam poslali ovu sliku tvrde da je još u ponedjeljak kava na aparatu bila tri kune, ali kad je u utorak na snagu stupila zabrana, vlasnik je cijenu kave podigao za pet kuna. To poskupljenje je fino istaknuo kemijskom olovkom tako da je trice na tipkama automata pretvorio u osmice. Kul.

Svakodnevni korisnici automata s tržnice u utorak su blago rečeno pobjesnili, a mudri vlasnik trlja ruke. Eto, nije svako zlo za zlo. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane...

Podsjetimo, predviđene novčane kazne za podizanje cijena mimo vladine uredbe, u što ovaj slučaj nedvojbeno spada, kreću se od tri do 15 tisuća kuna za pravne osobe.

image
Promjena cijena na automatu za kavu na Relji
Zadarski.hr
26. travanj 2024 06:06