StoryEditorOCM
4 kantunaPRIJETIO PROČELNIKU ZA ŠKOLSTVO DA ĆE MU "SKRATITI" NOS JER MU NIJE ZAPOSLIO KĆER

Joso Nekić: "Moj nos je i dalje velik onoliko koliko mi ga je dragi bog dao!"

25. siječnja 2018. - 22:30
47fd50c5290823cf57db

Zbog verbalnog ispada u dječjem vrtiću „Radost“ u Zadru gdje je prijetio gradskom pročelniku za školstvo Josi Nekiću da će mu "skratiti nos" jer mu nije zaposlio kćer na mjestu spremačice, 72-godišnji Roko Bilaver iz Škabrnje proglašen je krivim zbog remećenja javnog reda i mira i osuđen na novčanu kaznu od 375 kuna. Incident se odigrao 5. prosinca 2016. godine oko 10.30 sati u uredu vrtića gdje je Bilaver najprije verabalno napao ravnateljicu Marijanu Miočić jer nije zvala za posao njegovu kćer Zoricu Gambiražu iako joj je to, kako je rekao, obećao pročelnik za školstvo grada Zadra Joso Nekić. Nakon što je upitao jeli je u zadnjih mjesec dana zvao „nosonja“ Joso Nekić, a ona mu odgovorila da nije, nastavio je vikati pri čemu je na izlasku dobacio: „Vidjet ćete vi tko sam ja, idem sad kod Jose Nekića, skratit ću mu nos!“.

- Moj nos je i dalje velik onoliko koliko mi ga je dragi bog dao, što možete slobodno provjeriti u bilo koje vrijeme. Osobno mogu nekome dati samo ono što mi je u džepu - rekao je jučer Joso Nekić nakon što je potvrdio da je Bilaver bio kod njega u uredu prije dvije godine.
- Joso Nekić ne zapošljava. Zna se tko zapošljava u vrtiće - rekao je.

Iako je nakon incidenta i intervencije policije pozvan na saslušanje na Prekršajni sud u Zadru, zbog čega je izdan i dovedbeni nalog kojeg policija pak nije izvršila, Bilaver se nije pojavio na ročištu zbog čega je sudac Slaven Vrdoljak ocijenio da presudu može donijeti i bez njega. Na sudu su svjedočile ravnateljica i tajnica vrtića Marina Proroković, a on je pak tek jučer u telefonskom razgovoru sve opovrgnuo.

- Nije to tako bilo. Pa ja sam s šnjim, Josom, dobar i što'b mu dirao nos. Taj sam dan otišao u vrtić samo kako bih pitao ono što mi je Joso rekao da da je dogovoreno, ali posao su dobili drugi. Nisam radio nered, niti sam vikao. Moja kćer je tamo dugo bila na zamjeni i mislim da su je trebali uzeti, ali su uzeli su nekog drugog. Joso mi je rekao da o tome odlučuje ravnateljica i to je bilo to. Za presudu ne znam – rekao je.

Ravnateljica vrtića Marijana Miočić na sudu je, međutim, posvjedočila kako je on cijelo vrijeme urlao, bio bijesan i razgoračenih očiju se naginjao preko stola.

- Pitao me tko je radio raspored za dječji vrtić Bokanjac, te da mu je pročelnik rekao da sam ga ja radila. Derao se znam li ja tko je on, da je on zadužio ovaj grad i da li znam što je on sve napravio i slično - ispričala je ravnateljica vrtića dodajući kako je njegova kćer ponekad radila na zamjeni po njihovim vrtićima „Radost“ kao spremačica ili servirka, ali da je posljednje dvije godine nisu zvali na zamjenu jer je dva puta kad su je zvali izjavila da već radi zbog čega su onda zvali druge ljude sa liste. Tajnica vrtića je ispričala kako je Bilaver posebno burno reagirao na spomen zvanja policije, te da je tada počeo govoriti da je sve dao za ovaj grad, da je izgubio brata i da će otići kod pročelnika Jose Nekića i razbiti mu nos. Obje su naglasile kako to nije bio prvi put da je 72-godišnjak dolazio vičući i prijeteći, ali da su ga taj put odlučili prijaviti jer su nakon njegovog dolaska djelatnici vrtića osjećali stres.

Zbog Bilavera pod stresom bio i Miroslav Škoro
Roku Bilaveru iz Škabrnje za vrijeme Domovinskog rata stradalo je čak 19 članova obitelji, rodbine, susjeda i prijatelja. U javnost je izašao u studenom prošle godine nakon što je načelnik Škabrnje pozvao Miroslava Škoru da 18. studenog nastupi u mjestu kako bi obilježili Dan sjećanja. Škoru su međutim od nastupa odvratili ljutiti mještani koji su se, preko predstavnika Roka Bilavera, obratili medijima.
"Ovo je dan žalosti, a ne svadba! Sramota je da je načelniku uopće palo na pamet pozvati pjevača na nastup, kao da je riječ o nekoj proslavi, a ne danu najveće tragedije našega mjesta. Ne smeta nam Škorin nastup, dapače, Škoro je moj prijatelj, ali nam smeta ideja da netko taj dan dovodi pjevače na nastup", rekao je tada Bilaver. Škoro je zbog toga objavio rezignirani post na Facebooku: "Pjesmom se tuguje. Ja sam onaj koji je po želji pokojnog generala Bobetka pjevao nad njegovim otvorenim grobom. I onda se pojavio izvjesni gospodin Roko Bilaver iz Škabrnje koji tvrdi da mi je prijatelj i da me je zvao, ali me nije dobio. Istoga trenutka, kako me nije mogao dobiti, nije, kao prijatelj, nazvao nekoga od mojih suradnika, nego je odmah zvao Zadarski list i krenuo, preko mene, u svoj obračun s lokalnom politikom.
Bio sam više puta u Škabrnji. Imam ja tamo prijatelje koje sam stekao pjevajući na koncertima za izgradnju crkve, ali gospodina Roka ne poznajem i ne vjerujem da me je zvao jer on i ja nismo prijatelji. Ako me je zvao, neka pokaže na koji broj i kada.", napisao je tada Škoro na svom profilu na Facebooku.
03. lipanj 2024 22:48