StoryEditorOCM
4 kantunaOČEVID NA OTOKU

Još uvijek nije poznat uzrok smrti 79-godišnjakinje, ali na tijelu nije imala opekline: "Strašno je to što se dogodilo, cilo misto je u šoku"

Piše Iva Ivanac
7. siječnja 2021. - 16:55

Strašna tragedija dogodila se u četvrtak oko 7.30 sati ujutro kada je policija zaprimila dojavu da je na otoku Vrgadi, ispred Pakoštana izbio požar u obiteljskoj kući u kojoj je pronađeno mrtvo tijelo starije ženske osobe. 

Požar su oko 10.30 sati u potpunosti ugasili pripadnici JVP Biograd i DVD Pakoštane, a nakon gašenja požara u kući je pronađeno tijelo nesretne 79-godišnjakinje.

Kako neslužbeno doznajemo, na tijelu tragično preminule starije žene nisu pronađene opekotine niti druge vrste ozljeda uzorkovanih požarom, a točan uzrok smrti 79-godišnjakinje još uvijek nije poznat.

- Gašenju požara prvo su pristupila naša dva aktivna člana koja inače žive na Vrgadi i koja na otoku imaju kompletnu opremu za gašenje. U gašenju požara su im pomogli i mještani, sve dok s kopna do otoka, brzim gliserom nije stiglo još devet članova DVD-a Pakoštane kazao nam je Lovre Barešić, zamjenik zapovjednika DVD Pakoštane koji nije želio nagađati uzrok požara već je kazao kako je sada na policiji sada da istraži uzrok nesreće. 

Na mjestu događaja tijekom četvrtka ujutro provodio se očevid, a prema do sada provedenim policijskim izvidima utvrđeno da je požar izbio u prizemlju kuće, točnije u dnevnom boravku koji je u potpunosti izgorio. Ostale prostorije koje su se nalazile u prizemlju su u potpunosti zacrnjene od velikog dima, a potkrovlje kuće je u požaru ostalo neoštećeno. 

- Strašno je to što se dogodilo, cilo misto je u šoku. Nisam vidila požar, ali dim se proširio cijelim mjestom, kazala nam je jedna stanovnica Vrgade koja je i dalje potresena događajem.

- Ne znamo što se točno dogodilo, neki kažu da je zbog peći, al' to policija mora istražiti. Gospođa je bila mobilna i pokretna. Brinula se sama za sebe. Na Vrgadi nije imala obitelj, a cijela njena rodbina živi u Zadru, kazala nam je mještanka Vrgade koja je još uvijek u šoku zbog nesretnog događaja.

Preminula žena ujedno je i vlasnica opožarene kuće u kojoj je sama stanovala.

U cilju utvrđivanja uzroka požara i uzroka smrti kao i nastale materijalne štete nastavlja PU zadarska nastavlja kriminalističko istraživanje. 

27. travanj 2024 04:49