StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: OTVORENI "NAŠI MALI GUŠTI"

Ima svega! Od kulena i njegove seke do pašteta od kozice..

Piše AVŠ
12. prosinca 2016. - 16:09
mali_gusti16-121216

Na preko 300 metara četvornih, u šatoru koji je samo za ovu prigodu podignut na zadarskom Trgu pet bunara, u ponedjeljak su otvoreni "Naši mali gušti", već 11. po redu prodajna promotivna manifestacija autohtonih proizvoda na kojoj ove godine gostuje i rekordni broj izlagača, njih 81.
A tamo se moglo vidjeti ziasta svega: proizvodi raznih tvrtki, obrta, OPG-ova, udruga, muzeja, pa čak i zadarskih srednjih škola koje se bave proizvodnjom i preradom hrane. Bilo je tu delikatesa i suvenira i autohtonih proizvoda iz Zadarske i drugih županija, džemova od najrazličith mogućih bobica iz Like, plitvičke štrudle, pašteta od morskih plodova u najrazličitijim kombijacijama, kulena i njegove seke, ali i prigodnih božićnih ukrasa i nakita.

Osim prodaje, bit će na sajmu i predavanja za poduzetnike, pogotovo one koje se odnose na EU sredstva, kreativne radionice izlagača poput izrade smokvenjaka ili inovativnih suvenira u što se uključila i Srednja škola "Stanko Ožanić" izradom božićnih vijenaca za vrata.

U jedanaest godina na ovoj je manifestaciji izlagalo 707 izlagača od Dalmacije do Slavonije, a čak 82 tvrtke ocjenjivalo je Naše male gušte. Nastup na sajmu ocijenili su sa 4,38 posjećenost sajma s 3,96. Ocjena organizacije sajma bila je 4,54. Primjedbe su se odnosile na premalo prostora i na kratko trajanje manifestacije, pa baš i tog razloga ove godine sajam traje 12 dana, sve do dan prije Badnjaka.

Ako je suditi po broju Zadrana koji su u ponedjeljak pohodili sajam, u vremenu kada smo doslovno bombardirani informacijama o nekvalitetnim proizvodima koji se nalaze na policama trgovina, Naši mali gušti bit će pravi hit.

27. travanj 2024 19:20