StoryEditorOCM
4 kantunaSKANDAL U PREKU

Hadezeov načelnik Jure Brižić uz račune za vodu svim mještanima poslao "zahvalu na suradnji"; kandidira se za novi mandat, donosimo faksimil pisma!

Piše L.B.
26. travnja 2021. - 12:56

Hadezeov načelnik Općine Preko na otoku Ugljanu Jure Brižić je uz račune za vodu za mjesec ožujak mještanima dodao i pismo u kojem se zahvaljuje na ukazanom povjerenju i potpori koju je u općini imao protekle četiri godine. Ovakvo korištenje pozicije načelnika da uz račune za vodu pošalje i pismo koje je evidentno dio kampanje razljutila je mnoge mještane, no načelnik Brižić nam kaže da je to samo "neosnovana ljutnja njegovih protukandidata" i da pismo zahvale nipošto nije u funkciji predizborne kampanje.

- Poslat ću vam, ako hoćete, pismo koje sam odaslao mještanima pa ćete se uvjeriti da to nema veze s političkom kampanjom. To je moja zahvala svim mještanima, a ne samo onima koji su me prije četiri godine birali. Da sam pismo poslao nakon 1. svibnja radilo bi se o prekršaju, ovako je jasno da nisam napravio ništa što bi se vezivalo za kampanju – uvjeravao je Brižić, koji kaže da je suradnja sa svima u općini bila odlična i da je osjetio potrebu da se svima na tome i zahvali, s obzirom na prosperitet u općini protekle četiri godine. Brižić se ipak kandidira za još jedan mandat, no unatoč tome ostaje pri stavu da pismo uz račune za vodu s izbornom kampanjom nema veze.

image
Pismo koje je načelnik Brižić pridodao uz račune za vodu na adresu svakog mještanina u općini Preko

- To su se protukandidati našli uvrijeđeni i pokazivali pismo, a meni je to samo dokaz da je sve u pismu točno i da sam dobro postupio. Nemaju, dakle, zamjerke ni na što vezano uz sadržaj pisma, već samo na činjenicu da je pismo poslano – kazao je Brižić.

26. travanj 2024 11:29