StoryEditorOCM
4 kantunaVISOKA ODŠTETA

Grad Zadar: Od Milinkovića ćemo za uzurpiranu cestu u Diklu tražiti pola milijuna kuna, bez kamata!

Piše M.K.
13. studenog 2019. - 21:15
milinkovic_presica5-181212

Grad Zadar namjerava potraživati za prekopanu cestu koja je vodila do tzv. Galićevih zgrada u Diklu skoro pola milijuna kuna odštete, bez kamata, od vlasnice parcele Mirjane Milinković, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića.

- U svezi upita o visini naknade štete koju će Grad Zadar potraživati od Mirjane Milinković, izvješćujemo vas da glavnica iznosi: 479.220,00 kn. Što se tiče kamata, one će se potraživati, a vrijeme tj. datum za obračun kamata je različito, tj. obračunavat će se od dospijeća plaćanja obroka - odgovorili su iz gradonačelnikovog ureda.

Grad Zadar je zakupio privatnu parcelu za privremeni prilaz kojim su se služili stanari tzv. Galićevih zgrada u zadarskom predjelu Diklo. Najam zemljišta za ulicu plaćao se od prosinca 2012. godine i ugovor se stalno produživao za iznos od 3.500 tisuće kuna mjesečno. Prvobitni polugodišnji najam znatno se odužio jer nije bio riješen spor s Nikšom Milinkovićem čija je majka kupila parcelu preko koje je išao dotadašnji put. Milinković je ogradio svoju parcelu i porušio put tvrdeći da on nikada nije niti upisan u zemljišne knjige, a Grad se branio da se radi o tzv. javnom putu koji je vremenom postao nerazvrstana cesta.

Drugostupanjski sud je svojom presudom Gradu Zadru pravomoćno utvrdio pravo vlasništva nad dijelom zemljišta kojim je vodio porušeni put. Gradonačelnik Dukić je izjavio kako će presuda biti ovršna 20. studenoga 2019. godine, te će Grad nakon tog datuma poduzeti sve pravne radnje radi uknjižbe prava vlasništva i vraćanja ceste u prvobitno stanje, a najavio je i upućivanje odštetnog zahtjeva.

Odvjetnik Milinkovićevih Božo Vrkić izjavio je kako je odluka čudna jer navedenih dokaza nema u spisu i ne postoje na terenu. Najavio je podnošenje zahtjeva za reviziju Vrhovnom sudu Republike Hrvatske.

- Tom odlukom nije riješen problem koji postoji, u osnovi se na terenu neće promijeniti ništa – kazao je odvjetnik Božo Vrkić.

27. travanj 2024 07:48