StoryEditorOCM
4 kantunaPITANJE OD KOJEG "BOLI GLAVA"

Gdje za doček Nove godine? U gradu Zaratino i TBF, u klubovima labirinti, a u Šibeniku - Stereo MC's

Piše M.K.
13. prosinca 2019. - 19:40
VATROMET-010108

U Novu 2020. godinu Zadrani i gosti ući će na više lokacija na Poluotoku gdje se organizira doček uz zabavno-glazbeni program. Na Narodnom trgu nastupit će Dalmatino, a na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića Zaratino i splitski TBF.

Bit će to finale šestotjednog Adventa koji je ove godine započeo nastupom grupe Prljavo kazalište. Zadarska turistička zajednica ove je godine osmislila gastro ponudu u adventskim kućicama, zatvoreno klizalište na Višnjiku i blagdanska događanja koja se odvijaju u staroj gradskoj jezgri pod zajedničkim nazivnikom Đir po gradu s posebnom ponudom restorana, trgovina, kafića, slastičarnica, pa čak i muzeja.

Ovogodišnji je Advent najambiciozniji do sada, u njega je uloženo više od milijun kuna, reklame "iskaču" iz Youtube-a, društvenih mreža, a još se dodatno "brendira" i Badnjak kao specifično okupljanje Zadrana dan uoči Božića po kafićima u Varošu i ostalom dijelu stare gradske jezgre. Adventi su "niknuli" kao gljive poput kiše i u drugim mjestima Zadarske županije, s tim što posebno treba istaknuti Išku kraljicu kao specifičan događaj.

Iako su iz Turističke zajednice Zadra najavljivali i jača glazbena imena za doček Nove godine kako bi privukli turiste, to bi se moglo dogoditi tek dogodine, dok se za ulazak u 2020. godinu program oslonio ipak na domaće snage.

Zato će najatraktivniji glazbeni program za doček Nove godine imati susjedni Šibenik koji je već dugi niz godina unaprijedio glazbenu ponudu u turističkoj sezoni, ali i u zimskim mjesecima. U Šibeniku će se Nova godina čekati na tri pozornice unutar stare gradske jezgre, a na glavnoj bini ispred katedrale Sv. Jakova nastupit će britanski hip-hop electronic dvojac Stereo MC's. Na drugoj će pozornici nastupiti Neno Belan&Fiumens, te Cubismo, a na trećoj bini predviđena je elektronska glazba.

Zadarska klapa Intrade i Tomislav Bralić uvest će Splićane u Novu godinu, a za zabavu do jutarnjih sati zadužena je Jelena Rozga. U Novu će godinu Dubrovčane i njihove goste uvesti Parni valjak, čijem će nastupu prethoditi program koji izvodi Ante Gelo uz svoj bend i goste. Prvog dana 2020., Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni koncert u podne na Stradunu uz kamenice i pjenušac.

U Rijeci će u najluđoj noći nastupiti Dubioza kolektiv i Nina Badrić, dok će u Opatiji na stare hitove podsjetiti Queen Real Tribute i Abba Real Tribute band. Zagreb će u 2020. godinu ući s koncertom Psihomodo popa, dok će Pula slaviti uz Zabranjeno pušenje.

 

Program Adventa u Zadru
Božićni koncert grupe Forum u srijedu 25. 12., u četvrtak koncert grupe Vigor, u petak Psihomodo Pop, u subotu Ivan Zak, u nedjelju Duo Shine, u ponedjeljak DJ program, a za doček Nove godine koncert grupa Zaratino i TBF. Prvog dana 2020. godine nastupit će Zoran Jelenković i grupa Vista.

 

 

Saturnus i Guma
Zadarski Turisthotel priprema doček Nove 2020. godina u svoja dva objekta, disco klubu Saturnus u Zatonu i noćnom klubu Guma na Poluotoku.
U Saturnusu će goste zabavljati "Showtime Band", a uz švedski stol cijena sjedećih mjesta iznosi 350 kuna po osobi, dok stajaća mjesta stoje 250 kuna.
Pored dočeka u Saturnusu, priprema se i novogodišnjem labirint Guma bara s tri različita glazbena postava na tri različita podija: Four Little Birds benda i tri DJ-a. Ulaz u novogodišnji labirint bit će sa sjeverne strane objekta odakle se spušta na najniži nivo, garderobu i u prostor za hranu, opremlje foteljama i barom uz prvi DJ program, a uz pomoć raznih putokaza pronaći će se put do srednjeg nivoa s novim DJ programom. Tunelom ili pokretnim stepenicama dolazi se na treći nivo Guma bara gdje s live-svirka i DJ programom. Čipirane narukvice umjesto ulaznica mogu se kupiti po cijeni od 300 kuna, a uključuje cjelonoćni banket stol.
26. travanj 2024 16:19