StoryEditorOCM
4 kantunaKOD POREZNE UPRAVE

Frane Vučetić oklevetao naše novinare Predraga Opačića i Ivicu Nevešćanina: "Medijskim reketom uzeli su zadnjih 10 godina milijunske novce iz Vira"!

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2021. - 13:19

Frane Vučetić, predsjednik Udruge Vir bez podjela, javno je oklevetao novinare Slobodne Dalmacije iz Zadra i portala Zadarski.hr Predraga Opačića i Ivicu Nevešćanina na konferenciji za novinare koju je održao u petak ispred zgrade Porezne uprave Zadar.

Kao tema novinske konferencije najavljen je  "model funkcionirana zadarske Porezne uprave u kojoj pojedinci služe institucionalnom političko-pravosudnom krakenu umjesto da budu servis građanima i poduzetnicima".

Vučetić je na konferenciji spomenuo da se pojedini mediji služe reketarenjem kako bi se domogli javnog novca.

Na pitanje novinarke Antene Zadar tko je iz medija reketario javnim novcem, Frane Vučetić odgovorio je:

- Što se tiče novinara, otvoreno ću vam reći: Predrag Opačić i Nevešćanin. Oni kažu da mi vršimo mobbing nad državnim institucijama zbog toga što ukazujemo da netko nije radio svoj posao na štetu društva, svih građana, a ta gospoda prodaju remitendu, direktno su involvirani u proračun općinskih samouprava u Zadarskoj županiji i u pitanju su milijunski iznosi: po dva i po' milijuna kuna samo iz općine Vir! Plus trgovačka društva... A di su okolna mjesta?! To su medijski reketari koji stvaraju javno mijenje onako kakvo odgovara njima, odnosno njihovim plaćenicima, osobama koje ih financiraju i to treba jasno reći. I nije slučajno da te gospode danas nema. Ali doći ćemo mi kod njih, doći ćemo ispred Slobodne Dalmacije s izlistajem milijunskih novaca koje su uzeli u zadnjih deset godina iz Vira. Dvi škole, tri ambulante i dječji vrtić i pozvat ćemo građane da vide da su pare kod Opačića i kod Nevešćanina!  A oni moraju reći: nisu kod nas nego smo mi dali šefovima. A šefovi su podlili. S kim?! Svak ima svoje ime i prezime i mi danas krećemo! Mi ćemo doć' ispred Slobodne Dalmacije i govoriti o ovim temama, baš kao što je ova, koju ćemo posebno obraditi, studiozno, da se točno zna u lipu, ko, di, što i kako je radio i na koji je način funkcionirao - u jednom je dahu rekao Vučetić te nastavio:

- To su ti mediji i ti koji kreiraju javno mijenje. Onda vam oni naprave od poštenog poduzetnika kriminalca u suradnji s državnim odvjetništvom. Izmisle da je čovjek nešto napravio, dignu prijavu protiv njega i onda se deset godina tuži i dokazuje da nije kriv. A od kriminalaca prave moralne vertikale ovoga društva. Svi to mi znamo, ali neko ima to hrabrosti reći, a neko nema. Evo mi, na svoju žalost, imamo hrabrosti to reći i ne libimo se istupiti - zaključio je Vučetić dodavši kako za sve što je rekao postoje dokumenti. 

Javne klevete naših novinara objavila je i facebook stranica Vir bez podjela u obliku emitiranog videa pod nazivom "Uživo ispred Porezne uprave Zadar o zaštitnicima kriminala".

Video možete pogledati ovdje: 

01. svibanj 2024 15:55