StoryEditorOCM
4 kantunaDODIJELJENA PRIZNANJA ŽUPANIJSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE I ZADARSKOG LISTA

Evo tko se našao među nagrađenima za doprinos razvoju zadarskog turizma

Piše Zadarski.hr
18. prosinca 2018. - 16:13
DSC_0141

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa Zadarskim listom 17. je put dodijelila nagrade tvrtkama, događanjima i osobama koje su svojim radom doprinijeli uspješnoj turističkoj sezoni, ali i unaprijedili turističku ponudu, brendiranje destinacije i dali doprinos u produljenju sezone.

Nagrade su ove godine dobili Samostan benediktinki sv. Margarite u Pagu za Stalnu izložbu crkvene umjetnosti te nastojanja redovnica u očuvanju umijeća i tradicija ovog otoka, D - Marin Marina Dalmacija za domaćinstvo nautičkog superspektakla pod nazivom 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cup, Turistička zajednica Grada Nina za kontinuiran i ustrajan rad na brendiranju i prepoznatljivosti destinacije, ŠC Višnjik za organizaciju polufinalnog susreta Davis Cupa, Terra Travel za osmišljavanje novog turističkog proizvoda Zadar Cooking Class, OPG Babac Damjanić za uspješno povezivanje poljoprivrede i turizma, OPG Matulić za unaprjeđenje turizma na otoku, Zvonko Gregov (barkajol) za očuvanje tradicije i Frane Skoblar za kontinuirana ulaganja i konzistentno unaprjeđenje usluga i sadržaja hotelske tvrtke Turisthotel.

- Svi nagrađeni doprinijeli su rastu turističkog prometa, ali treba biti oprezan i pratiti prijetnje koje se pojavljuju. Turist mora znati svog domaćina, iskusiti doživljaj destinacije, a ne samo prespavati i otići. Moramo razvijati kvalitetu, a ne kvantitetu, poručila je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Župan Božidar Longin, ujedno i predsjednik TZ Zadarske županije, rekao je kako su sve aktivnosti usmjerene prema produljenju sezone.

- Ono na čemu moramo raditi jest podizanje kvalitete smještaja, usluge, ponude, a sve s ciljem privlačenja što kvalitetnijih gostiju. More, sunce, ljepota prirodne i kulturne baštine nisu dovoljni za kvalitetan turizam. Stoga je svaki iskorak prema nečem novom, kreativnijem, boljem, drugačijem vrijedan hvale, kazao je Longin.

U utorak je održana i skupština TZ Zadarske županije na kojoj je usvojeno Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem Turističke zajednice Zadarske županije za razdoblje siječanj-rujan 2018. godine. Također je usvojeno i Izvješće o izvršenju Programa rada od siječnja do rujna 2018., a prezentirane su i brojke ostvarenog turističkog prometa za isto razdbolje.

Direktorica Mihaela Kadija članovima Skupštine prezentirala je i Financijsko izvješće od siječnja do rujna 2018. godine kao i prijedlog rebalansa financijskog plana za 2018. godinu. Na sjednici je također usvojen i Program rada Turističke zajednice Zadarske županije s financijskim planom za iduću, 2019. godinu.

29. travanj 2024 20:29