StoryEditorOCM
4 kantunaNAPUŠTAJU LI TURCI PROJEKT MARASKA U KORIST GENERALA?

Evo što nam je rekao Čermak, a što u Dogus grupi...

Piše IN
25. kolovoza 2017. - 18:00
hyatt

I prije nego što su se počele skidati skele sa stare zgrade tvornice Maraska Zadrom su krenule priče da Dogus grupa napušta 100 milijuna eura težak projekt hotela s pet zvjezdica, a da ga preuzimaju umirovljeni generali Ivan Čermak i Ante Gotovina. Tu infomaciju međutim demantiraju i iz Dogus grupe, ali i iz Čermakove tvrtke.

- Spekulacija o kupovini Maraske i Dogus grupe je netočna – odgovorila je na naš upit Sunčica Stanić iz tvrtke Crodux Derivati Dva.

Na upit je li gospodin Čermak možda zainteresiran za kupnju Marine Zadar, kazala nam je da Crodux Derivati Dva imaju velike planove razvoja na području Dalmacije, ali o njima za sada general ne želi davati izjave.

Iz Dogus grupe su nam rekli da ne izlaze iz projekta hotela, naprotiv, privode kraju projekt uređenja interijera prema savjetima stručnjaka iz grupacije Hyatt. Trenutačno se skida skela pomoću koje se ispitivala statika zgrade, a izvođač radova će podignuti svoju kada s radovima počne na jesen.

Radovi na hotelu su odgođeni zbog turističke sezone, a radovi na stambenom dijelu krenut će pola godine nakon starta radova na hotelu. Dogus grupa nikad nije skrivala da je zainteresirana za Marinu Zadar i za nju je dala poštenu ponudu, no natječaj ni nakon dvije godine još nije okončan.

27. travanj 2024 18:38