StoryEditorOCM
4 kantunaČITATELJI PREDLAŽU

Evo kako se može brzo i uz minimalno ulaganje dobiti 75 novih parkirnih mjesta za potrebe Poliklinike i građana na Relji...

Piše Zadarski.hr
1. rujna 2023. - 21:00

Parkiranje u Zadru je postao komunalni problem broj jedan. Broj automobila u vlasništvu građana je višestruko veći od raspoloživih parkirališnih mjesta, a u ljetnim mjesecima, kada nahrupe turisti, lakše je naći grumen zlata nego parkirno mjesto na Poluotoku.

Konkretnih prijedloga od strane gradskih vlasti za rješenje problema zasad je malo i nedovoljno, a na njihovu implementaciju (npr. podzemne garaže) čekat ćemo još najmanje godinu-dvije dana. No ni tada stvari se neće bitno promijeniti na bolje, naprotiv, s obzirom na rastuće brojke novih automobila i dolazaka turista, realno je očekivati da problem u narednim godinama dodatno eskalira.

Inicijativi za barem djelomično ublažavanje problema nedostatka parkinga u nekim gradskim četvrtima predložio je i jedan naš vjerni čitatelja (podaci poznati redakciji), a tiče se prostora oko Poliklinike, koja također kuburi i s brojnim prometnim problemima... Njegov prijedlog prenosimo u cijelosti, zajedno s priloženom skicom.

"Problemi parkiranja u cijelom Zadru su sigurno nerješivi u potpunosti, a u zadnje vrijeme se pojavljuju ideje o točkastim rješenjima, mini garažama i slično. Problem parkiranja u blizini zgrade Poliklinike postaje sve veći proporcionalno povećavanju broja njenih korisnika. Korištenje prostora HAK-a je moguće rješenje koje bi se moglo realizirati s minimalnim ulaganjem. Rušenjem neupotrebljivih i oštećenih prizemnih objekata i djelomičnim rušenjem ili skraćivanjem ogradnih zidova moguće je realizirati otprilike 75 parkirnih mjesta. Samo parkiralište ima mogućnost ulaska i izlaska iz dvije ulice, što je vidljivo u situaciji. Ovo rješenje ne implicira rušenje postojećih i naseljenih objekata koji su djelomično ili potpuno u privatnom vlasništvu".

Gradski oci, na vas je red...

02. lipanj 2024 22:57