StoryEditorOCM
4 kantunaURED GRADONAČELNIKA

Dukić reagira na Stanišića: ‘Pokušaj politiziranja tragedije ispod je svake ljudske i civilizacijske razine. Osjećam sram zbog takvih nastojanja!‘

Piše zadarski.hr
15. srpnja 2021. - 13:31

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić reagirao je na otvoreno pismo Duje Stanišića, bivšeg predjednika MO petrčane i gradskog vijećnika, objavljeno na Zadarski.hr u srijedu. Prenosimo ga u cijelosti:

"Tragičnu prometnu nesreću u Petrčanima, nažalost, pojedinci su odlučili iskoristiti u političke svrhe. Prije svega u svoje, i u njihovo ime, ožalošćenoj obitelji izražavam najdublju sućut. Kao liječnik jako dobro znam kakve su sve posljedice divljeg iracionalnog ponašanja vozača te suosjećam s obitelji u ovim tužnim i stresnim trenucima. Pokušaj politiziranja ove tragedije ispod je svake ljudske i civilizacijske razine i osjećam sram zbog takvih nastojanja mojih pojedinih sugrađana.

Stavljam se na raspolaganje obitelji koja trpi posljedice ovog nemilog događaja, ali i svim mještanima Petrčana.

Ovakve sumanute vožnje i ponašanje u prometu ili uopće, nije moguće predvidjeti niti kontrolirati. I iznenađuje me kako postoje pojedinci koji ovom tragedijom nisu iznenađeni!

Konkretno, građanin Duje Stanišić svojom je objavom poželio reaktivirati svoj politički angažman u mjestu koje je imao čast predstavljati. Pritom, zaboravio je na ono najvrjednije - sućut, brigu i ljudskost. I realnost!

On je godinama bio tek povremeni stanovnik Petrčana, nije aktivno sudjelovao u projektima kojima je bitno podignut komunalni standard vjerojatno i najturističkijeg naselja u Zadru. Ali je u svakom trenutku znao uputiti političke pamflete dok se u njegovom mjestu  npr. gradila riva s mjesnom lučicom, pristupna cesta do crkve s javnim parkingom; uređivala zgrada MO, plaža, javne i zelene površine.

Iako postoji stalna komunikacija i partnerstvo Grada Zadra s predstavnicima Mjesnog odbora, ne sumnjam kako će istih pamfleta biti i uskoro, s početkom radova na izgradnji sustava odvodnje i glavnoj spojnoj cesti za Petrčane."

S poštovanjem,

Gradonačelnik Branko Dukić

09. svibanj 2024 08:49