StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA POMAKA

Čitateljica s Murtera upozoravala na tragediju u kojoj je smrtno stradao brodski kuhar: Već pet godina glisiraju uz obalu, policija ne reagira!

Piše M. K.
18. srpnja 2023. - 12:43

Čitateljica s Murtera (podaci poznati redakciji) javila nam se u vezi s člankom vezanim za tragediju u murterskom akvatoriju.

- Moja obitelj ima kuću na otoku Murteru i tamo ljetujem zadnjih 20 godina. Nažalost, svako ljeto sam svjedok obijesne jurnjave glisera i brodova u tom akvatoriju, najviše kod uvale Podvrške i Čigrađa. Gliseri i jahte prolaze izuzetno velikim brzinama, jako često čak i uz samu obalu. Prolaze kupačima kraj glava, pritom ne poštujući zakone RH.

Nekoliko puta smo se obraćali i Lučkoj kapetaniji, no međutim osobno nisam vidjela pomaka. Također, portal morski.hr je prije nekoliko dana objavio članak na moju inicijativu. Isto sam ih zamolila i prošle godine, pokušavajući podići svjesnost koliko je opasno to što se dešava.  

- Glisiraju ovako zadnjih pet godina i to nekoliko metara od obale gdje se ljudi i djeca kupaju i rone. Dnevno bude nekoliko desetaka glisiranja i nikada nema policije - požalila se snimkom iz uvale Čigrađa na otoku Murteru.  

- Smatram da nema adekvatne kontrole niti kazni za nepropisno upravljanje brodicama tako da nažalost nije čudno kada se dese ovakve tragedije - upozorava zabrinuta čitateljica.

28. travanj 2024 16:57